Jag struntar helt i GI förutom att jag försöker att inte äta raffinerat socker i överdriven mängd och det är ju inte så svårt att identifiera. Det, plus att jag äter rätt mycket protein vilket min kropp mår bra av.
Att som en del framställa vissa sorters mat, tex potatis, som ett gift är för mig barockt. Den där knölen har räddat många av våra förfäder undan svältdöden. Allt med balans dock, givetvis är det inte bra att vräka i sig kopiösa mängder av någon mat.
Dessutom är socker en utmärkt smakförstärkare. Jag har inga problem med att använda den i rub och glaze eftersom tillbehören till den typen av mat är lätta att göra väldigt nyttiga och kaloribegränsade. Man använder dessutom inte så mycket av vare sig rub eller glaze till varje portion kött.
Vad gäller det hopplösa i att gå ner i vikt fast man äter kolhydrater i stil med pasta och potatis är jag tveksam. Jag gick ner från 90+ till strax över 60 på lite mer än ett år (jag var strax över 20 då) genom att räkna kalorier och faktiskt öka mängden pasta och potatis per portion och kapa allt vad godis heter. Att jag sedan tippade över och blev anorektiker är en annan femma