Och en mördegspaj fylld med lemoncurd och toppad med italiensk maräng, en av mina finaste kreationer enl mig själv!
Åh vad snygg den var. Och god, misstänker jag.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Och en mördegspaj fylld med lemoncurd och toppad med italiensk maräng, en av mina finaste kreationer enl mig själv!
Vilken gullig kaka! Hoppas den var lika god som finI går var det Internationella tigerdagen. Därför bakade jag en tigerkaka, enligt Sju sorters kakors recept.
Du behöver inte kärna ur då det är nöten innanför det hårda skalet som är giftig, när man gör likör har jag dessutom för mig att man krossar några kärnor för att det ska ge mer smak till likören.
Jag hade kärnat ur, finns risk för en viss bitterhet om man har kvar kärnorna, men beror säkert på vilken sort man har oxå.Körsbärssaft, kärna ur först eller ej? Vet att kärnorna är giftiga, men hittade ett recept som sa att man inte behöver kärna ur först.
Rulltårta? Eller sån chokladkaka med kokostosca som nog redan nämnts i tråden. Paj kan också fungera men det är väl möjligtvis svårt att bära om en inte gör minipajer.Behöver lite input. Vi ska iväg och campa i helgen i tält och fira min bror som fyller år. Vi har tillgång till kylväska annars ingen kylning sådär direkt. Behöver ide på vad jag kan baka som ”födelsedagstårta”
Jag hade kärnat ur eftersom det handlar om saft. Hade det varit sylt hade jag låtit kärnorna koka medKörsbärssaft, kärna ur först eller ej? Vet att kärnorna är giftiga, men hittade ett recept som sa att man inte behöver kärna ur först.
Och sen pillat ur dom ur sylten?Jag hade kärnat ur eftersom det handlar om saft. Hade det varit sylt hade jag låtit kärnorna koka med
Ja, tycker många kärnor brukar flyta upp och gå att skumma under själva kokningen, eller så hade jag silat den färsiga sylten genom typ ett durkslagOch sen pillat ur dom ur sylten?
Som med plommon, räkna hur många man lägger i och sen plocka upp lika många kärnor.Och sen pillat ur dom ur sylten?
Bakar tårta !
Chokladbottnar - hembakade för en gång skull . Sedan ska det bli ett lager björnbärsmousse ( http://rebeccastartor.blogspot.com/2017/09/bjornbarsmousse.html ) och ett lager glasskräm (dvs vispad grädde blandad med vaniljkräm). Ska spacklas med chokladsmörkräm och täckas och dekoreras med marsipan och sugar paste. Och såklart lite diverse pynt !
Har du provat olika recept? Kanske ett recept med potatismjöl skulle kunna funka bättre, till exempel? Alltid lite svårt med specialkost. Jag vägrar faktiskt att göra glutenfri tårta, just för att jag inte känner att jag behärskar teknikerna, och även för att jag verkligen inte vill tänka fel och få med något som inte ska vara där.....Jag önskar jag var bättre på att baka tårta, de gånger jag vill bjuda på tårta så bör den vara både ägg och nötfri, vilket försvårar det hela. Försökte för ett år sen att göra äggfri tårta, gick väl hyffsat men den blev så himla kompact och efter det har jag inte försökt igen!
Har du provat olika recept? Kanske ett recept med potatismjöl skulle kunna funka bättre, till exempel? Alltid lite svårt med specialkost. Jag vägrar faktiskt att göra glutenfri tårta, just för att jag inte känner att jag behärskar teknikerna, och även för att jag verkligen inte vill tänka fel och få med något som inte ska vara där.....
Ja, precis. Det är ju rätt vanligt att man t.ex. i rulltårtsrecept ser potatismjöl i stället för vetemjöl. Jag googlade och hittade ett recept på äggfri tårtbotten med en mix av potatismjöl och vetemjöl. Kanske något att prova ?Potatismjöl istället för vanligt mjöl? Tyvärr inte testat olika recept, är för dålig på bakkonsten för det. Vet inte hur olika mjölsorter reagerar osv
Har du provat olika recept? Kanske ett recept med potatismjöl skulle kunna funka bättre, till exempel? Alltid lite svårt med specialkost. Jag vägrar faktiskt att göra glutenfri tårta, just för att jag inte känner att jag behärskar teknikerna, och även för att jag verkligen inte vill tänka fel och få med något som inte ska vara där.....
Tack för tipset ! Jag har fått frågan om att göra glutenfri tårta ett par gånger. Men mitt kök är ju inte det minsta glutenfritt även om jag skulle använda glutenfritt mjöl. Är det inte viktigt också?? Sedan är jag rädd för att missa detaljer som att av gammal vana använda skorpmjöl till formen, och då blir det ju likväl gluten i tårtan.....(min fetning i citatet) Det här är min räddare när det kommer till att baka glutenfritt, jag hade jättesvårt att få till glutenfria bakverk innan jag testade detta :