Behöver ideer och förslag på efterrätt jag kan fixa till vår kräftskiva å lördag. Jag antar att vi alla kommer äta tills vi kroknar så hellst inget som är överdrivet mäktigt.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja går utmärkt till bakning. Fick tipset av en äldre släkting för många år sen. Hon hade massa äppelträd och bakade mycket och gjorde så .Fungerar det att frysa äppelbitar om man sockrar dem? Det var ngt helt nytt för mig!
Pannacotta i mindre portioner? Fryst cheesecake med typ Mojito/caphrihinia-smak?Behöver ideer och förslag på efterrätt jag kan fixa till vår kräftskiva å lördag. Jag antar att vi alla kommer äta tills vi kroknar så hellst inget som är överdrivet mäktigt.
Behöver ideer och förslag på efterrätt jag kan fixa till vår kräftskiva å lördag. Jag antar att vi alla kommer äta tills vi kroknar så hellst inget som är överdrivet mäktigt.
Jag har ett sockerkaksrecept från min gammelmormor som vi använder! Det har precis samma effekt!Bakat sockerkaka efter mormors recept. Vem behöver besöka hennes grav när man istället kan få hela köket och halva huset att lukta mormor .
Att den sen håller sig i flera dagar och bara blir saftigare är ju en fin bonus
Bakat sockerkaka efter mormors recept. Vem behöver besöka hennes grav när man istället kan få hela köket och halva huset att lukta mormor .
Att den sen håller sig i flera dagar och bara blir saftigare är ju en fin bonus
Jag har ett sockerkaksrecept från min gammelmormor som vi använder! Det har precis samma effekt!
Är det något ni kan tänka er att dela med er av? Min mamma tog dessvärre med sig hemligheten till sin sockerkaka med i graven.
Finns ingen riktig beskrivning, men tillvägagångssättet är som på andra sockerkakor förutom då att vattnet och smöret ska vara hett.Är det något ni kan tänka er att dela med er av? Min mamma tog dessvärre med sig hemligheten till sin sockerkaka med i graven.
2 ägg
3dl socker
Vispas vitt och pösigt
1,5dl ljummet vatten
3dl mjöl
2tsk bakpulver
Vaniljsocker efter smak
Blanda i, i ägg/sockerblandningen
Grädda i 175° ca 45 minuter.
Finns ingen riktig beskrivning, men tillvägagångssättet är som på andra sockerkakor förutom då att vattnet och smöret ska vara hett.
Visa bifogad fil 18966
Jag ska bara förtydliga att jag har INTE glömt att skriva smör, det ska inte vara nåt i.Tack så jättemycket, båda två!
Jag ska bara förtydliga att jag har INTE glömt att skriva smör, det ska inte vara nåt i.
Den blir väldigt saftig och fluffig! Jag älskar gammelmormors sockerkaka!Ska bli spännande att prova!
Vad kul att de var så lika annars. Jag brukar räkna att 1kkp är 1,5 dl så då är det väl bara smöret som skiljer .Jag ska bara förtydliga att jag har INTE glömt att skriva smör, det ska inte vara nåt i.
Japp, det här receptet är i orginal "kaffekopp". Dom koppar hon använde har mamma nu så vi mätte och dom var 1,5dl.Vad kul att de var så lika annars. Jag brukar räkna att 1kkp är 1,5 dl så då är det väl bara smöret som skiljer .
Varför behöver man sockra, menar ni? När jag hade äppelträd vid förra huset frös vi in äppelklyftor ett par år. Skalade, tog ur kärnhus, skar i klyftor och lade i fryspåsar. Inget annat. Det funkade hur bra som helst till äppelpajer under hösten och vintern .Fungerar det att frysa äppelbitar om man sockrar dem? Det var ngt helt nytt för mig!
Bakade dessa i förrgår. Herreguuuuuuud säger jag bara .Trevlig tråd med mycket gott! Jag ska snart besöka jobbet och visa upp den nye lille mannen i mitt liv. Behöver alltså lite tips på sådant som är lätt att transportera, kanske i långpannan med lock? Eller en småkaka... eller både och bara det går snabbt att baka då bebis visserligen kan sitta nöjd i köket en stund i sin sitter, men inte hur länge som helst. Bullar och sånt som ska jäsa och passas går bort. Den där jordnötsbrownien såg farlig ut...
Går ju att göra morotskaka i långpanna. Och biskvier i långpanna har jag också sett recept på.Trevlig tråd med mycket gott! Jag ska snart besöka jobbet och visa upp den nye lille mannen i mitt liv. Behöver alltså lite tips på sådant som är lätt att transportera, kanske i långpannan med lock? Eller en småkaka... eller både och bara det går snabbt att baka då bebis visserligen kan sitta nöjd i köket en stund i sin sitter, men inte hur länge som helst. Bullar och sånt som ska jäsa och passas går bort. Den där jordnötsbrownien såg farlig ut...
Åh, biskvier! Det måste jag kolla upp.. gjorde ett försök en gång som blev fullständigt misslyckat. Kanske lättare i långpannan!Går ju att göra morotskaka i långpanna. Och biskvier i långpanna har jag också sett recept på.