Tårtor, bröd, kakor och annat

Status
Stängd för vidare inlägg.
Har gett mig på att göra ”prinsesstårta”. Fast blev jordgubbskräm med mynta, lemoncurd blandat med färskost och flädergrädde.. hade ett recept jag skulle följa men jag kan tydligen inte följa recept så det kan bli hur som helst detta!

Hade köpt ett vitt marsipanlock men det blev skrynkligt så det åkte i soporna :angel: Tur man inte är perfektionist.. men jag tänker att det är bra KBT-träning :D

32470
 
Säger varje gång att jag aldrig ska baka tårta när det är varmt, men så står jag plötsligt i köket igen och bakar tårta med smörkräm :meh::D

Den här tårtan är chokladbottnar, fylld med dulce de leche med havssalt och kaffetryffel. Choklad- och kaffesmörkräm för att hålla fyllningen på plats och sen spacklad med mockasmörkräm. Personen som skulle ha tårtan fixade blommorna i smörkräm (där går min gräns :angel: ) och vi dekorerade tårtan ihop

E4E5C7E1-65E9-4CC5-8558-6111B8EF9092.webp
 
Bakade Bonnakringlor idag, har aldrig provat att baka med hjorthornssalt förut

Det ska vara smör och ev honung på dem som pålägg, nöjde mig med smör idag, och det blev riktigt gott :d

Nu ska dessa bara falla min käre far i smaken, hans mormor bakade sådana till honom när han var liten pojk :D

33591
 
Köpte en jättesöt silikonform på Ica igår med hästhuvudmotiv. Skulle vilja baka ngt som gör att man ser alla detaljer från hästhuvudet i den men vet inte vad. Har inte bakat på många år men tycker det är väldigt roligt. Kom gärna med förslag och recept 😁
 
Köpte en jättesöt silikonform på Ica igår med hästhuvudmotiv. Skulle vilja baka ngt som gör att man ser alla detaljer från hästhuvudet i den men vet inte vad. Har inte bakat på många år men tycker det är väldigt roligt. Kom gärna med förslag och recept 😁
Sockerkaka eller liknande mjuk kaka som ändå är relativt stabil känns som enklaste sättet att få fram detaljerna i formen tänker jag :) Jag brukar sällan lyckas så bra, men har bara formar i plåt så tror att chansen att lyckas med en silikonform är betydligt större!
 
Gjorde mördeg utifrån ett recept på Tasteline, kola från en kladdkaka med kola från Fridas bakblogg (finns länk till recept tidigare i tråden tror jag, bland mina inlägg) och chokladganach på 200 gram choklad och 1 dl grädde. Vill du kan jag skriva ner hur jag gjorde imorgon :)
Det får du jättegärna göra :)
 
Det får du jättegärna göra :)
Mördeg: https://www.tasteline.com/recept/mordegskakor/
Tryck ut i en mindre långpanna, grädda ca 15 minuter.

Kola https://www.bukefalos.se/threads/tartor-broed-kakor-och-annat.1467581/post-18842050
Länk till inlägg med länk ;) se till att inte koka kolan för länge, 122-123 tyckte jag blev lagom. Glöm inte flingsaltet ovanpå kakan!

När kolan stelnat skar jag upp kakan i rätt små bitar, innan jag spritsa på chokladen. Det går säkert lika bra att bre ut chokladen med och skära upp kakan sen om du föredrar det.

Ganasch
200 gram choklad
1 dl grädde

Hacka chokladen, värm grädden och häll den över chokladen så den smälter. Häll upp i spritspåse och låt stå i kylen tills den är lagom att spritsa med.
 
Status
Stängd för vidare inlägg.

Liknande trådar

Mat I tråden om tårtor, bröd, kakor och annat så delar vi ju med oss av våra fantastiska bakverk. Tänkte att det kunde vara roligt att ha...
2
Svar
23
· Visningar
4 133
Äldre Säkert en gammal text iom att 50-öringar finns omnämnt- men ack så aktuell.... "En dag i staden. Jag är sugen på kaffe kände jag en...
Svar
3
· Visningar
1 481
Senast: Mia_R
·
C
Hundhälsa Hej! Jag vill dela med mig av mina erfarenheter så det kan hjälpa andra. Jag har en snart 11 år gammal schäfertik som haft problem...
2
Svar
26
· Visningar
17 407

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp