Eftersom det är pumpasäsong gör jag pumpapaj och det är så fantastiskt gott! Gör arlas Amerikanska pumpapaj men lägger till mer kryddor enligt amerikansk pumpkin spice. Det ska vara kanel, malen nejlika, malen ingefära och riven muskot. Om man tar 1 tsk kanel tar man 0,5 av de andra två och några riv med muskoten. Också en hit att tillsätta någon droppe vaniljextrakt!
Man kan ju göra purén på olika sätt men enklast tycker jag är att koka i klyftor med skalet på, sen bara gröpa bort köttet. Det blir dock lite godare om man ugnsrostar på samma vis, men det tar längre tid.
Nu senast gjorde jag i en mindre form för jag tyckte den blev så tunn sist. Men gräddade samma tid då den började se väldigt färdig ut på ytan (40 min i min ugn). Det blev läskigt gott. Nästan som kalvdans i konsistens, men smakar mjuk pepparkaka med hint av pumpa. Och så vispad grädde till, viktigt! MÖMS!
Har även gjort pumpa chai latte och det kan rekommenderas.
Man kan faktiskt ha pumpa till allt... Morotskaka på pumpa med lite extra pumpakryddor är naaaaajs.