Jag använder grötris, funkar utmärkt. Sköljer några gånger och kokar som vanligt, men utan salt. Om jag kokar fyra dl ris blandar jag sedan 1 matsked socker, 1 tesked salt med en matsked vinäger - ska vara risvinäger men jag kör med vanlig vitvinsvinäger. Rör om tills salt och socker har löst sig (värm i mikron några sekunder så går det fortare). Rör ner blandningen i riset och låt svalna. Sen är det bara att forma en massa små riskuddar och lägga goda saker på - tunt skivad lax, crabsticks, räkor etc. Glöm inte wasabi och gari (inlagd ingefära). Servera med soyasås.
Eller så gör man rullar mad hjälp av en kökshandduk - lägg ett ark sushi nori (sjögräs) på handduken, bred ris över norin, lägg på t ex. gurkstavar, crabsticks och wasabi i ena kanten, rulla ihop, blöt kanten med lite vatten för att det ska fästa. Skiva i ca 1 eller 1,5 cm tjocka skivar.
Jag gillar sushi... Kanske ska gå och göra iordning en portion. Eller två....