Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det kan du lugnt räkna med. Har inte ätit en enda semla ( eller något annat med mandelmassa i/på) de senaste typ 60 åren .Jag tänker att om man varken gillar mandelmassa, grädde eller själva bullen kan man ju välja ett annat bakverk!
Finns de där semmelwrapsen kvar numer? Himla populära för några och lite till år sedan. Fast en riktig semla är det ändå inte.
Visa bifogad fil 161817
Årets första Vaniljsemla blev en från Vete-katten som åts upp på tåget, passade på var i Sveriges huvudstad
Hade sug på vaniljemla så var bara hitta nått ställe.
Funderar på beställa en från lokala konditorit när är semledag
Är det i Västerfärnebo där dom gör glassenJag har inte orkat läsa igenom tråden. Men jag älskar (goda) semlor! Välgjorda ska de vara, ingen torr bulle eller köpemandelmassa! Absolut ingen äcklig (sorry, men jag avskyr det..) vaniljkräm!
Den stora favoriten är hjortronsemla från Fiket i Färnebo. Outstanding mandelmassa, riktigt god bulle (absolut inte torra bullar där inte!), rikligt med "hemgjord" hjortronsylt. Mmm! Till och med sambon, som inte gillar semla särskilt mycket, tycker att den är riktigt god.
Hittills i år har jag testat några från ett bättre kondis i Uppsala:
Nutella - nutella istället för mandelmassa och nutella blandad i grädden. Mycket god!
Blåbär - "hemgjord" mandelmassa, blåbär blandat i grädden. God den också, men inte full poäng.
Semmelwrap - mycket god! Trevlig mandelmassa och god wrap. Synnerligen populära på kondiset och jag förstår varför. Riktigt bra.
Det kan det vara, om du tänker på rätt glassÄr det i Västerfärnebo där dom gör glassen
Matgeek var där och testade glassenDet kan det vara, om du tänker på rätt glass
Det måste du testa! Wienersemlan alltså. Jag var skeptisk men provade för något år sedan, och sen dess är det den enda typ av semla jag äter De är så löjligt goda.Jag känner mig så tråkig som inte testat en sån där wienerbrödssemla (de har säkert ett namn, men jag kommer inte på det nu), eller något med choklad istället. Finns det semlor med chokladmousse i?
Tycker sånt kan vara spännande. Men man får inte glömma klassikern semla med hetvägg!
Var har du hittat blåbärssemlan med mandelmassa? Alla blåbärssemlor jag har sett har varit med vaniljkräm och jag älskar mandelmassa så jag vill ha det.Jag har inte orkat läsa igenom tråden. Men jag älskar (goda) semlor! Välgjorda ska de vara, ingen torr bulle eller köpemandelmassa! Absolut ingen äcklig (sorry, men jag avskyr det..) vaniljkräm!
Den stora favoriten är hjortronsemla från Fiket i Färnebo. Outstanding mandelmassa, riktigt god bulle (absolut inte torra bullar där inte!), rikligt med "hemgjord" hjortronsylt. Mmm! Till och med sambon, som inte gillar semla särskilt mycket, tycker att den är riktigt god.
Hittills i år har jag testat några från ett bättre kondis i Uppsala:
Nutella - nutella istället för mandelmassa och nutella blandad i grädden. Mycket god!
Blåbär - "hemgjord" mandelmassa, blåbär blandat i grädden. God den också, men inte full poäng.
Semmelwrap - mycket god! Trevlig mandelmassa och god wrap. Synnerligen populära på kondiset och jag förstår varför. Riktigt bra.
”Allting blir ju som bekant bättre med lakrits”. Det var de klokaste ord jag hört på länge.Jag såg lakritssemla på nätet och hoppas hoppas hoppas det kommer hit också! Har en bageri en mil bort som gör så goda semlor, men allting blir ju som bekant bättre med lakrits.