Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag köper inga torra från butik utan nybakade färska från bageri. För slö för att baka egna men vägrar butikssemlor, de är inte goda.Varför ens käka torra bullar med mandelmassa och vispgrädde från butik när man kan göra det så mycket godare själv med saftiga nybakade (norska recept) bullar med mandelmassa och vispgrädde? Sök på boller så hittar ni recepten.
Näe inte ännu iaf. För nått eller några år sen såg jag bailys semlaJag älskar semlor! Föredrar den traditionella varianten med så mycket grädde som möjligt. Bodde förut mellan två fantastiska semmelbagerier, det ena har vunnit flera tester. Nu har jag ätit en bra och en mindre bra (för kompakt bulle) i år.
För flera år sedan hade 7-11 en citronsemla som jag älskade, har någon sett något liknande i år?
Här säljer många butiker semlor från antingen eget bageri (varierande kvalitet men ofta bra) eller från närliggande kondis (också varierande men oftast finfint). Gäller bara att man får tag på just nybakade.Jag köper inga torra från butik utan nybakade färska från bageri. För slö för att baka egna men vägrar butikssemlor, de är inte goda.
Jag tycker inte alls att de är goda ändå, jag vill köpa direkt från lilla bageriet som gör allt för hand i mitt kvarter.Här säljer många butiker semlor från antingen eget bageri (varierande kvalitet men ofta bra) eller från närliggande kondis (också varierande men oftast finfint). Gäller bara att man får tag på just nybakade.
Med butikssemlor, menar ni typ de där från industriellt bakade Easybake och liknande?
Jag tycker inte alls att de är goda ändå, jag vill köpa direkt från lilla bageriet som gör allt för hand i mitt kvarter.
Inget stort industribageri eller typ Maxi kökets egna semlor. Nä de smakar inte alls gott med grädde gjort på pulver som stått i en kyldisk i två dagar.
Det är rätt stor skillnad på kvalitet på de semlorna och de jag köper nygjorda från mitt bageri. Med handgjord mandelmassa.
Betalar hellre mycket för en riktigt god semla. Köpte fyra underbara semlor igår för 248kr. Dyrt, men sjuk gott.
Jag har aldrig sett bra (hantverksmässiga) semlor i butik bara, har ändå ätit en del men alltid blivit besviken.I fredags köpte jag väldigt goda semlor på kondis för 14 kronor styck. (Det var jubileumsvecka.)
Får komma tillbaka och köpa ett par till för ordinarie pris, så samvetet kan återhämta sig.
Alltså, jag håller med om att nybakade handgjorda semlor kan vara mycket bättre, men att beskriva allt butikssålt (som i vissa butiker är exakt samma handgjorda från samma kondis) som torrt och "inte alls gott", håller jag inte med om. En nackdel är att i butiken säljer semlorna i flera dagar, så man får kolla lite på bakdatum.
Och så beror det lite på var man är nånstans. I förskingringen kan man inte välja och vraka, utan om livsmedelsnasaren man är hos haft den goda smaken att köpa in hantverkssemlor är jag gärna med och uppmuntrar - och åker inte 5 mil tur och retur extra för att hämta egna från samma ställe :-)
Semlan har medeltida anor åtminstoneJag läste "senmedeltida studier" och blev glad
Instämmer helt! och så har vi dessutom den helt oätliga mandelmassanÄter inte vanliga, är inget fan av torr bulle och en jävla massa grädde
Jag tänker att om man varken gillar mandelmassa, grädde eller själva bullen kan man ju välja ett annat bakverk!
Fast det är väl samma bulle och samma grädde ändå?Chokladsemla är gott, och blåbärssemla
Fast det är väl samma bulle och samma grädde ändå?
Fair enough!Chokladgrädde och blåbärsgrädde är gott, naturell grädde är inte gott
Bullen äter jag kanske hälften av.