Med tanke på att masken kryper runt så lär den inte komma från kycklingen (som är tillagad förutsätter jag)..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
jag kommer aldrig kunna äta kycklingsallad igen är jag rädd.
Jag tänker spontant på det barn som äcklades av att mjölk kommer från en kotutte...
Mer logiskt är väl att du känner att du aldrig kommer kunna äta sallad igen eftersom masken kom från den och inte från kycklingen..
Fast det är väl verkligen en naturlig reaktion? Det är ju jättekonstigt att vi dricker en annan arts mjölk, trots att vi dessutom är vuxna.
Tror jag måste skaffa bättre glasögonSjälv tycker jag kryp är döäckligt i maten, har helt slutat köpa isbergssallad då jag alltid lyckats köpa huvuden fulla med småkryp i Krisp och romansallad brukar vara tusen gånger bättre, nått enstaka djur som man lätt kan skölja av bara.
Tror jag måste skaffa bättre glasögon
Jag har hanterat isberghuvuden både i jobbet och privat större delen av livet och har aldrig stött på kryp i dem. Någon enstaka liten snigel bara och de kan nog räknas på ena handens fingrar?
Om reaktionen är naturlig eller inte, vill jag inte ge mig in på, eftersom "naturlig" har en så knepig definition.
Däremot är det väl inte alls konstigt att vi människor tar hand om mjölk och andra produkter från andra arter (getter, får, kor, hästar m.fl.) med tanke på det näringsinnehåll det har. Det har människor gjort i tiotusentals år för att överleva.
Det finns betydligt mer "konstiga" livsmedel i en vanlig livsmedelsaffär än just mjölk.
"Tar hand om" låter som att det är en överbliven produkt som annars skulle gå till spillo. Så är det ju inte. Vad vi gjort i tiotusentals år tycker jag är ganska ointressant, vi lever knappast likadant som förr. Att hålla djur och ta deras mjölk, som egentligen är till för deras barn, tycker jag är ganska underligt eftersom vi inte behöver det idag.
Havregrädde, kokosmjölk, sojagrädde. Vet dock inte vad det har med saken att göra? Har käkat mjölkprodukter i många år men det hindrar mig inte från att tycka att det är konstigt att människor fortsätter dricka en annan arts mjölk hela livet.Vad gör du sås och stuvning av?
Havregrädde, kokosmjölk, sojagrädde. Vet dock inte vad det har med saken att göra? Har käkat mjölkprodukter i många år men det hindrar mig inte från att tycka att det är konstigt att människor fortsätter dricka en annan arts mjölk hela livet.
Ämne för militant vegan?Jag förstår inte hur man kan bli mer äcklad av att äta en larv än av att äta en kyckling. Tycker det är mer äckligt att äta en f.d. kännande och tänkande varelse som förmodligen haft ett vidrigt liv än att äta en sinnesslö larv som levt gott på sin sallad.
Jag ville komma till att mjölk inte enbart används till dryck och således är det inte ett dugg konstigt att vi fortfarande mjölkar djur. Ost, smör, yoghurt, fil, grädde, ingrediens i mat och bakning, smakförhöjare i drycker, tillbehör till olika maträtter osv.
Mjölkens funktion som dryck är en ytterst liten del av alla användningsområden, dock väldigt bra till vissa individer som kan behöva tillskott av näring och energi. Bättre för dessa att ta ett glas mjölk till maten än vatten, saft eller läsk. Smaken av mjölk är även något som många äldre är familjär med, jämfört med mjökfria "mjölk"drycker och margariner, och således något som dessa personer mer än gärna kan tänka sig att dricka och äta. Äldre personer lider även i ganska hög grad av näringsbrist, så vad är inte bättre än att berika måltiden med fullfet mjölk, grädde och smör?
Visst finns det helt okej-substitut till mjölk, själv blev jag dock överlycklig när det visade sig att sambon inte var mjölkproteinallergisk
Ämne för militant vegan?
Men borde du inte värna om den stackars larven också, hur vet du att den är sinnesslö? Och kycklingen intelligent? Ska vi månde göra intelligenstest innan vi äter djur menar du? Var går gränsen?