Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Min mamma gjorde det och sa att allt luktade purjolök sedan. Vad gjorde hon tokigt då? Tänker att jag helst inte vill att mina blomkål eller pajer ska lukta/smaka purjolök efter att ha varit i frysen. Men vill gärna frysa in det som inte går åt.Tillägg. Jag odlar purjo. Skär den (hela ) i cm-bitar och slänger i frysen.
Intressant med alla svar. Aha @tanten , det där med att det gröna troddes vara giftigt kan ju vara anledningen till att jag en gång i tiden lärde mig att det var det vita man skulle använda. Men sedan har jag ju lärt om....
Om det ar farligt med jord hade jag varit död sedan länge. Jag drar upp morötter ur landet, gnuggar av dem mot byxorna och knaprar i mig-Gftigt har jag aldrig hört. Däremot att det är farligt att få i sig jordrester och att man därför skulle skala hårt och tvätta supernoga det man spar.
Om det ar farligt med jord hade jag varit död sedan länge. Jag drar upp morötter ur landet, gnuggar av dem mot byxorna och knaprar i mig-
Köpte faktiskt en purjolök i dag och funderade på vad för mat jag ska göra med den, jag var/är sugen, redan innan jag såg tråden! Dock är purjolök den enda löken jag faktiskt gillar, den smakar inte lök, speciellt inte de gröna bitarna, de smakar mer syrligt bladaktigt eller något. Gott!Jag använder hela, utom det som torkat. Har aldrig kommit på någon annan tanke. Däremot tycker jag att det är lite som olika grönsaker, de olika delarna, och jag väljer grön eller vit ände beroende på vad jag vill ha den till, med den vita delen mer som lök och den gröna mer som bladgrönt. Purjolök är definitivt på min topp-fem-lista med bästa grönsakerna. Soppa! (Med kikärtor istället för potatis om du äter det @_Taggis_ Jag gillar särskilt att mixa ungefär halva och lägga i resten omixat.) Ugns- eller folielångbakade med smör. Finstrimlad ljusgrön/grön funkar rå som salladslök. Jag tycker de gröna delarna inte gör sig så bra i ugn för de blir torra, men med ugnsfolie blir även de goda och mjälla. Det blir också olika upplevelse beroende på hur den skärs och jag gillar verkligen att skära ganska långa bitar med sneda snitt och sedan steka eller ugnsbaka. Det blir både mycket snittyta vilket karamelliserar och mycket fantastisk löksötma i mitten.
Eller hur! Den är en lök-bladgrönsakhybrid!Köpte faktiskt en purjolök i dag och funderade på vad för mat jag ska göra med den, jag var/är sugen, redan innan jag såg tråden! Dock är purjolök den enda löken jag faktiskt gillar, den smakar inte lök, speciellt inte de gröna bitarna, de smakar mer syrligt bladaktigt eller något. Gott!
Precis!Eller hur! Den är en lök-bladgrönsakhybrid!
Visste inte ens att det fanns en rätt sida på purjolöken.