Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Gratäng med eller utan grädde (i smör o buljong i stor ugnsform) lätt till många. Eller bara ugnsrostade små hela eller halvdelade potatisar.Ska ha en lite bjudning förv6 personer på lördag. Det blir slaktarbiff/njurtapp och svampsås, men har inte bestämt hur jag ska fixa potatisen. Älskar klyftpotatis, och gör det ofta, men tänkte mig nåt annat nu. Enkelt att laga.
Tar gärna emot tips!
Tack. Tänker att gratäng kan bli lite geggigt med svampsås, men de andra tipsen ska jag kolla upp lite närmare.Gratäng med eller utan grädde (i smör o buljong i stor ugnsform) lätt till många. Eller bara ugnsrostade små hela eller halvdelade potatisar.
Potatiskaka är gott till svamp, men lite mer omständligt.
Till god svampsås äter jag i alla fall helst ganska ”naturell” potatis.
Krossad potatis är enkelt och lyxigt också.
Jag tycker ugnsrostade potatishalvor är gott. Jag kokar potatisen först i halvor. Godast blir det om man tar någon delikatesspotatis. Efter kokning blandar jag dem med olja och flingsalt samt kryddar med vitlök/paprika/örter beroende på vad som passar till rätten de ska ätas till. Sen in på plåt i ugnen i 225 gr tills de har en rostad yta.Ska ha en lite bjudning förv6 personer på lördag. Det blir slaktarbiff/njurtapp och svampsås, men har inte bestämt hur jag ska fixa potatisen. Älskar klyftpotatis, och gör det ofta, men tänkte mig nåt annat nu. Enkelt att laga.
Tar gärna emot tips!
Vi gjorde krossad potatis med vitlök, olja och salt idag. Asgott och lätt att förbereda så det går fort på slutet.Ska ha en lite bjudning förv6 personer på lördag. Det blir slaktarbiff/njurtapp och svampsås, men har inte bestämt hur jag ska fixa potatisen. Älskar klyftpotatis, och gör det ofta, men tänkte mig nåt annat nu. Enkelt att laga.
Tar gärna emot tips!
Hur långt kan man göra i förväg? Smasha?Vi gjorde krossad potatis med vitlök, olja och salt idag. Asgott och lätt att förbereda så det går fort på slutet.
Ja, koka, smasha och krydda. Så bara in i ugnen en kvart eller så sen.Hur långt kan man göra i förväg? Smasha?
Ska ha en lite bjudning förv6 personer på lördag. Det blir slaktarbiff/njurtapp och svampsås, men har inte bestämt hur jag ska fixa potatisen. Älskar klyftpotatis, och gör det ofta, men tänkte mig nåt annat nu. Enkelt att laga.
Tar gärna emot tips!
Sked/slev låter lite vingligt. Jag lägger mina på sidan av skärbrädan och låter kniven gå På skärbrädan bara - hett tips.Gjorde hasselbackspotatis för inte så länge sen. Det tar lite tid att skala och skiva men lagar sig själv i ugnen sedan.
Tips när du skivar är att lägga potatisen i en stor sked/slev. Då är det lättare att "inte skiva hela vägen igenom."
Du kan även ta bort en liten bit på undersidan så potatisen står stadigt
Tack för tipset. Är intresserad av receptet, men har inte ännu bestämt vad jag gör.Jag brukar göra helt underbara potatismuffins som dessutom blir festliga. Kokar potatis och sen pressar när det svalnat. Blandar ner creme fraiche och kryddor efter smak. Lägger i muffinsformar och strör på riven ost. Gärna en torr ost som blir lite krispig på ovansidan och in i ugnen för gratinering. . Servera varje person 1-2 potatismuffins beroende på vilken storlek du valt på formarna. Jag tar ur dem ur formarna när jag serverar.
Om du är intresserad av att göra detta kan jag kolla proportionerna har det nedskrivet . Meddela isåfall så kommer det under morgondagen. Alla som jag serverat genom åren har älskat dessa och jag har fått ge vidare receptet till många också.