Sv: Nyttigare mat?
Har för mig att små barn inte ska äta så mkt fullkorn, det bara går rakt genom kroppen på dom... jag ger Lova vanlig pasta, couscous, bulgur, ris, potatis... osv...
GI finns det flera faser i, ska man gå ner i vikt med snabbast resultat ska man gå på fas 1, innebär i princip samma som LCHF (kolla den tråden på senior)... vill man bara ha det som livsstil, stå still i vikt kan man hoppa på fas 2 eller 3 då äter man kolhydrater men bara de med lågt GI... går att googla fram förteckningar över livsmedels GI eller köpa böcker (min dator har krashat så jag har inte kvar en enda länk tyvärr).
Man kan köra hemmasnickrad variant med lite sunt förnuft också, dra ner på snabba kolhydrater och äta så naturligt som möjligt.... fisk, kyckling, tonfisk, ägg, avokado, olivolja, bregott, fet ost, fetaste mejerierna över lag... osv... jag brukar hålla mig någorlunda till produkter som har MAX 5% kolhydrater dvs max 5 gram per 100 gram (står ju på de flesta råvarorna)...
Annars kan du ju äta som du äter, men dra ner lite på matmängden och öka grönsaksmängden..... alla sätt är bra utom dom dåliga
Det viktigaste är kanske att göra det till en livsstil
När jag tappade som snabbast i vikt så gjorde jag bara så att jag minskade matmängden lite och fyllde upp tomrummet med rivna morötter tex, då såg tallriken lika proppfull ut men den var kalorisnålare
(jag äter mkt med ögat och har svårt att äta liten mängd)