Till huvudrätt blir det tjäder i konjaksgräddsås med hasselbackspotatis, rotsakspytt och rönnbärsgele. Rött i glasen, sällskapet har fått en flaska Amarone så vi börjar nog där och ser sedan vad vi går över till.
Nej men lägg av så gott det låter!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Till huvudrätt blir det tjäder i konjaksgräddsås med hasselbackspotatis, rotsakspytt och rönnbärsgele. Rött i glasen, sällskapet har fått en flaska Amarone så vi börjar nog där och ser sedan vad vi går över till.
Röstar på potatisbakelse!Kräftorna togs upp ur frysen igår. Hummern dottern vill ha ligger i kylen från igår. Räkor är upptagna ur frysen och hjortfilen ligger på tining i kylen. Funderar på vad det skall bli gör potatis variant. Potatisbakelse Hemmagjord potatisgratäng eller hasselbackspotatis....
Varför? Är svaret att det är enkelt är det fel svar.Röstar på potatisbakelse!
Det lät godast och lyxigastVarför? Är svaret att det är enkelt är det fel svar.
Ok... lyxigt? Potatismos på smördeg? Är det lyx? Eller Potatismos på potatishalva??Det lät godast och lyxigast
Jag tyckte spontant det lät mest frestande baraOk... lyxigt? Potatismos på smördeg? Är det lyx? Eller Potatismos på potatishalva??
Haha jo precis. Jag föreslog räkBAKELSE för sambon.... BAKELSE som förrätt... räkor på pizza eller smördegsbotten.....Jag tyckte spontant det lät mest frestande bara
Ok... lyxigt? Potatismos på smördeg? Är det lyx? Eller Potatismos på potatishalva??
Ok.. vi äter det ganska ofta. Men vi äter hasselbackspotatis ofta också det jorden jag idag på Ridskolan var så jobbigt. Man måste tydligen skära potatis och det var visst jobbigt. Hemmagjord potatisgratäng äter vi ofta också.Beror ju på hur man gör sin bakelse? Jag håller nog med om att det är lite lyxkänsla med en bakelse, både med presentationen och innehållet.
Körbärsgele där gav du mig ett tips på körsbären i frysen.Förrätt - toast skagen på Italienskt lantbröd och hemgjord skagenröra, lite sallad och citron.
Varmrätt - lite oklart än, men antingen (älg)porterstek, potatisgratäng och körsbärsgelé eller (älg)filé, hasselbackspotatis, pepparsås och vinbärsgelé.
Hostar lungorna ur mig, så håller mig till något alkoholfritt i glaset.
Ok.. vi äter det ganska ofta. Men vi äter hasselbackspotatis ofta också det jorden jag idag på Ridskolan var så jobbigt. Man måste tydligen skära potatis och det var visst jobbigt. Hemmagjord potatisgratäng äter vi ofta också.
Osäker på hur detn blir på frysta bär, men jag gissar att saften måste reduceras mer än när man kokar på färska, för att få en tillräckligt fast gelé.Körbärsgele där gav du mig ett tips på körsbären i frysen.
Gör alltid gelé på frysta bär. Man gör ju gelé på samma sätt som på saft och gör saft på vintern när det är kallt.Osäker på hur detn blir på frysta bär, men jag gissar att saften måste reduceras mer än när man kokar på färska, för att få en tillräckligt fast gelé.
Grymt god gelé dock