Jag tror att det handlar om hur arbetslivet är organiserat.Min arbetsgivare t.ex godtar inte deltid annat än för småbarn.Efter att ha spanat länge i den här tråden, är det en fråga jag inte riktigt förstår inställningen i. Hur kommer det sig att, bara för att man inte vill eller orkar jobba 100%, om det beror på diagnostiserad sjukdom eller handikapp eller personlighet, förväntar man sig att samhället ska ta hela ansvaret för att man ska kunna jobba mindre och må bra?
Varför inte bara gå ned till 75% eller 50%- anpassa utgifterna, och börja må bra, istället för att klaga på FK?
Nu avser jag inte akuta sjukdomsfaser - det som handlar om en högst temporär omställningsförsäkring (vilket vi ska ha), utan när man kommit till insikt att man långsiktigt inte kommer att klara mer än deltid.
Vad är det som gör att samhället direkt ska gå in och kompensera för att en individ inte är 100% presterande? Varför är inte fler beredda att ta ansvar för sin egen trivsel och sitt välbefinnande?
Att hitta ett deltidsjobb är inte helt lätt. I de många fall handlar det om tim-jobb, dvs man blir inringd och får svårt att planera. Det är också få arbeten där man tjänar tillräckligt för att gå runt på 75 eller 50% av lönen - och då i synnerhet om man är smärtpåverkad, kroniskt trött eller deprimerad. Det är dyrt att inte kunna planera och fixa saker
(en mig väldigt kär levde på pizza sitt sista år och köpte nya kläder isf är tvätta - hen var dock företagare. Jag hade dock hellre sett hen sjukskriven. Hen orkade inte fixa deklarationer etc)