Bara att skriva ner på en lapp och fästa på kylskåpetFanken alltså! Tog mindre än ett dygn innan din smarta idé flugit sin kos
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Bara att skriva ner på en lapp och fästa på kylskåpetFanken alltså! Tog mindre än ett dygn innan din smarta idé flugit sin kos
Det är inte så mycket smaskens för bakterierna att leva av i en vattenflaska. Men däremot råkade jag för några veckor sedan dricka ur en flaska med blandsaft som visst inte var helt nyblandad och fyyyyyyy faaaaan! Jäst saft smakar inte gott kan jag säga . Men det hade nog mest att göra med jäsningen pga sockret i saften och inte så mycket om mitt saliv.
Sedan så är det ju ett ganska omdiskuterat ämne det där med återanvändning av typ colaflaskor att dricka vatten till om och om igen. Det handlar ju om migration av plastmolekyler, eftersom flaskorna inte är tillverkade till återanvändningen. Meeen, själv ligger jag inte direkt vaken om natten med hjärtklappning över det där . Däremot är det dumt att köra sin colaflaska i diskmaskinen för att därefter använda den att dricka ur.
Till nerkylning på sommarhalvåret använder jag mina bakstenar (täljsten) som bor i frysen över natten för att kunna kyla frukostmaten på morgnarna...Apropå sånna, kylklampar heter dom väl egentligen förresten, så brukar jag ställa fram mjölk och andra kylvaror ovanpå sånna på sommaren. Då kan jag äta frukost i lugn och ro utan att tänka på att det jag plockar fram blir varmt och dåligt under tiden.
Dom stora platta finns på jula för övrigt
Jag använder också köpvattenflaska. Brukar byta ut den när den börjar lukta disktrasa i öppningen.Oh, jag har funderat på att byta ut min bon aqua-flaska jag dricker vatten ur på jobbet... har väl haft den ett halvår eller så.
Apropå sånna, kylklampar heter dom väl egentligen förresten, så brukar jag ställa fram mjölk och andra kylvaror ovanpå sånna på sommaren. Då kan jag äta frukost i lugn och ro utan att tänka på att det jag plockar fram blir varmt och dåligt under tiden.
Dom stora platta finns på jula för övrigt
Rolig tråd! Jag lever mer efter devisen "lite skit rensar magen" och har nog rätt kass livsmedelshygien . Tur att jag är ung och viril!
Skulle dock vilja ställa två frågor till superexperten @hagel :
1. Angående den berömda magsjukeskandalen på äldreboendet där källan (väl?) var bakterier i hallon: jag äter frysta hallon till frukost typ varje dag. Värmer upp dem en stund i micron men inte så mycket att de blir kokta sas. Är jag "living on the edge", eller hur farliga är frysta hallon egentligen?
2. Jag ska till Afrika (Kenya och Tanzania) i nästa år. Kommer bo spartanskt och äta mat tillagad utomhus. Vattnet en dricker har jag förstått ska kokas innan, men vad ska en generellt tänka på när det gäller att äta mat i länder som inte har samma livsmedelshygien som vi? Vågar en äta rå frukt/grönsaker utan att riskera magsjuka resten av semestern?
Oh, jag har funderat på att byta ut min bon aqua-flaska jag dricker vatten ur på jobbet... har väl haft den ett halvår eller så.
Skulle dock vilja ställa två frågor till superexperten @hagel :
1. Angående den berömda magsjukeskandalen på äldreboendet där källan (väl?) var bakterier i hallon: jag äter frysta hallon till frukost typ varje dag. Värmer upp dem en stund i micron men inte så mycket att de blir kokta sas. Är jag "living on the edge", eller hur farliga är frysta hallon egentligen?
Viril? Vad gör du med maten?
Nalgene! Jag har modellen med vid öppning för den är så himla smidig att diska.
Det är väl främst norovirus du riskerar att få, och eftersom du är ung och frisk så är det väl knappast farligt men ganska otrevligt. Livsmedelsverket ger inte rådet att koka en minut utan anledning.
Det är alltså inte pga bakterier man ska koka utan pga virus.
Tillägg: just frysta importerade hallon har varit orsak till ett antal utbrott av norovirus.
Det vill jag helst inte veta.Viril? Vad gör du med maten?
Det vill jag helst inte veta.
Färsk frukt bör ju sköljasTtvättas/skalas innan man äter den. Med bär och i synnerhet frysta bär som du inte plockat själv utan köper från frysdisken vet du inte hygienen på de som plockat dem så kan du inte skölja som jordgubbar kan det vara idé att koka dem om du är känslig.Med andra ord: jag riskerar magsjuka men inte döden? Hur kommer det sig att det är just hallon som detta virus klamrar sig fast vid? Eller gäller det alla frusna bär/frukt? Men inte färsk frukt? Spännande detta faktiskt!
Rolig tråd! Jag lever mer efter devisen "lite skit rensar magen" och har nog rätt kass livsmedelshygien . Tur att jag är ung och viril!
Skulle dock vilja ställa två frågor till superexperten @hagel :
1. Angående den berömda magsjukeskandalen på äldreboendet där källan (väl?) var bakterier i hallon: jag äter frysta hallon till frukost typ varje dag. Värmer upp dem en stund i micron men inte så mycket att de blir kokta sas. Är jag "living on the edge", eller hur farliga är frysta hallon egentligen?
2. Jag ska till Afrika (Kenya och Tanzania) i nästa år. Kommer bo spartanskt och äta mat tillagad utomhus. Vattnet en dricker har jag förstått ska kokas innan, men vad ska en generellt tänka på när det gäller att äta mat i länder som inte har samma livsmedelshygien som vi? Vågar en äta rå frukt/grönsaker utan att riskera magsjuka resten av semestern?
Med andra ord: jag riskerar magsjuka men inte döden? Hur kommer det sig att det är just hallon som detta virus klamrar sig fast vid? Eller gäller det alla frusna bär/frukt? Men inte färsk frukt? Spännande detta faktiskt!
Nej men, svenskarna älskar ju sina hallonsmoothies och man tror ju att det bidrar till varför det just det är svenskarna som jämt och ständigt får vinterkräksjuka av frysta hallon från andra länder .