Sv: Nacktråd!
Jag har kollat runt på en hel del bilder nu i jakt på bra förlagor. Det är svårt att välja ut bilder för jag tycker att trots hög tävlingsnivå på ekipagen är det mer än ett fel i formen på hästarna i övningarna som visas. Svårt att hitta någon med ok bärighet men extrem böjning.
Här är ett exempel på en häst som så vitt jag förstår tränas och värms djup och rund. Med stora framgångar. På bilderna innan har hästen indragen nos och genomfallen stång.
Här är den tagen upp högre i en ökning med nosen längre fram, men den har inte alls fått med sig bröstryggen. bilderna innan hade den samma usla bärighet genom kroppen och skarpa kurva på halskotorna.
Jag gissar ju bara vart dom hamnar men på den här bilden skulle jag gissa att kurvan borde vara ännu skarpare. För en häst som tränas så mycket djup o rund borde väl inte ha fått chans att bygga sån massiv underhals.-
Eller så är den här formen ett sätt för ryttaren att komma förbi problemet med hästens exteriör och styrka.
Kommer med en till bild av en enligt mig mycket trevligare ökning.
I o fs kanske ökningar inte är det första att diskutera på barock, utan är viktigare o kommer tidigare inom tävlingsdressyren, men ett ekipage på högsta nivå borde väl ha hunnit bygga upp sin häst så den klarar att bära sig i ökningarna. (det var många bilder av samma häst som visade samma sak. De mer samlade övningarna var snyggare)
Den har även en framdel som påminner o Jag de Bellouet, en världens bästa travhästar, helt i ett eget slag, som har en oproportionerligt stor framdel.
Börjar tävlingsdressyrhästarna mer o mer likna travare för att klara vikten deras framdelar utsätts för?
De massiva muskelmassorna kring bogar o bröstmuskler ser lite läskigt ut tycker jag!
O får vi eg veta hur mycket behandling de bästa hästarna får?
Inom travet är det mycket spruta o kör, den mentaliteten borde även finnas inom ridtävlingsgrenarna, mycket står ju på spel.
Det är väl amatörryttarnas hästar som hinner ga sönder ordentligt som i travet, det finns inte kompetens eller pengar nog för att underhålla hästarna i den takt de bryts ner.
Så illa tror i alla fall jag det kan vara!
Någon som är insatt i de "storas" rutiner med vetbesök?