Det var det jag såg framför mig också. Så besvärligt, tänkte jag!Jag har nu lärt mig nåt nytt. När ni skrivit om att vika kaffefilter har jag tänkt att det är kanten på filtret som viks över kanten på tratten![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det var det jag såg framför mig också. Så besvärligt, tänkte jag!Jag har nu lärt mig nåt nytt. När ni skrivit om att vika kaffefilter har jag tänkt att det är kanten på filtret som viks över kanten på tratten![]()
Det var det jag såg framför mig också. Så besvärligt, tänkte jag!![]()
Jag såg ett program nyligen som handlade om allergier hos människor och varför det ökar så kraftigt. En sak som togs upp var att trots att diskmaskinen sköljer disken så är det ganska mycket diskmedel rester kvar, vilket påverkar hälsan negativt. Så ditt beteende verkar helt logisktInte alls onödigt om man har egna höns där ingen maskin kollat så att äggen inte har små sprickor innan de lagras kan jag meddelaHar förstört mer än en smet för att jag lyckats knäcka ett dåligt ägg i bunken så jag har börjat med just det du skriver ovan
Jag sköljer alltid ur rena glas innan jag fyller på någonting, helt onödigt hemma men vettigt när man är på landet så där det har en tendens att bo spindlar i glasskåpet![]()
Jag med. Och oftast mjölkförpackningen också.Jag skakar alltid grädden innan jag öppnar och häller.
Avkomman gör likadant och skäller på mig för att jag lyckats få det till en ryggmärgshandling hos hen
Men grädde bör skakas ordentligt innan den öppnasJag skakar alltid grädden innan jag öppnar och häller.
Avkomman gör likadant och skäller på mig för att jag lyckats få det till en ryggmärgshandling hos hen
Ja, havremjölk går allmänt under beteckningen "skakmjölk"Men grädde bör skakas ordentligt innan den öppnas
Står den stilla för länge kan fettet börja separera
Likadant tex med havremjölk yoghurt mm
Inte vanlig gräddeMen grädde bör skakas ordentligt innan den öppnas
Står den stilla för länge kan fettet börja separera
Likadant tex med havremjölk yoghurt mm
Ok då har jag felInte vanlig grädde
Hanterar många liter per dag och fettet separerar inte i grädde.
På min grädde (visp) så blir det ibland som ett skinn så det inte kommer ut något. För att sen kunna släppa och komma alldeles för fort. Det kommer jag undan eftersom jag alltid skakar lite förstJa, havremjölk går allmänt under beteckningen "skakmjölk"
Men grädde - näe? Har aldrig varit med om att den separerat sig
Oj, har jag inte varit med om. Kanske för att jag ryggmärgsskakar varje gångPå min grädde (visp) så blir det ibland som ett skinn så det inte kommer ut något. För att sen kunna släppa och komma alldeles för fort. Det kommer jag undan eftersom jag alltid skakar lite först![]()
Om jag hade gjort så hade jag hunnit tömma min lilla VVB och fått duscha klart i kallvatten.Jag är uppvuxen i hus och mina duschvanor sitter kvar än trots att jag bott i lägenhet sedan 2011.
Jag startar duschen innan jag klär av mig, för att vattnet "ska hinna bli varmt" (inte ett problem längre)
Jag skakar alltid handduken innan jag torkar mig ifall det skulle sitta någon spindel där. Peppar, peppar så har jag kanske en spindel inne i lägenheten max en gång per år och spindel på handduken har bara hänt EN gång i mitt liv även i huset (och där var ofta spindlar i badrummet), men den enda gången för nästan 30 år sedan är ett CORE MEMORY nu så att säga..![]()
Jag ställer aldrig saker av plast på spisen. Intellektuellt kan jag så klart skilja på att det spelar roll för utfallet av en sådan handling om spisen är varm eller inte. Men jag har lärt mig att där ska vara en sådan säkerhetsmarginal att man har en spärr mot att göra det om man är vimsig eller glömmer kolla plattan.Jag spolar släckta tändstickor med vatten eller låter de ligga fem minuter innan jag slänger dem i soporna. Rent intellektuellt är jag medveten om att temperaturen i stickan efter 20 sekunder är så låg att den inte kommer att antända något. Men ändå...