100? Kanske saknas en nolla?
Saknas en 6: katten har dragit bort tangenten så knappen vill inte funka ordentligt. Ska vara 1 600.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
100? Kanske saknas en nolla?
Vad ni är dyra.
maj 1412
juni 1145
juli 938
Men det blir iofs inte så mycket skönhetsprodukter.
Ingen frukt eller grönsaker och inget annat kött än köttfärs.
Behöver man inte få lite C-vitamin och annat därifrån?Ingen frukt eller grönsaker och inget annat kött än köttfärs.
Granngårdens papper innehåller mindre fluff. Det är fler meter per rulle.Aha, det är granngården man ska köpa storbalarna på. Har de miljömärkt?
Äter inga mängder kött, bakar 75% av mitt bröd själv, gillar rotfrukter och olika grytor och soppor.Vad äter man för så lite pengar som runt 1000? Odlar man mkt hemma, jagar? Äter aldrig annat än pasta eller grönsaker?
Basvarorna är de billiga bönorna, det prissänkta köttet, storpacken och storköp av extrapris. För egen del byter jag till mig en del med grannar och vänner. jag odlar sånt de inte odlar.Vad äter man för så lite pengar som runt 1000? Odlar man mkt hemma, jagar? Äter aldrig annat än pasta eller grönsaker?
För oss som inte är så intresserade av mat så vill man nog lägga pengarna på annat, ja.KL
Men varför detta race to the bottom som jag anar här? Ju mindre pengar man lägger på maten desto bättre?
Om man är helt ointresserad av mat så kan jag förstå att man hellre äter billigast möjliga näringsintag. Eller om man har extremt liten inkomst och helt enkelt måste hålla ned även den kostnaden (fast då tycker jag mat ska prioriteras högt, direkt efter bostaden).
Jag ser det inte som något konstigt att man lägger sådär 20% av sin disponibla inkomst på något som mat. Det verkar ganska rimligt med tanke på hur viktig den är för människan, även om intresset för mat och matlagning såklart är helt olika.
För oss som inte är så intresserade av mat så vill man nog lägga pengarna på annat, ja.
Sen måste man ju äta mat som gör att man orkar.
Men nånting verkar ha hänt i samhället? Som att det är fult att inte vara intresserad av mat?
KL
Det är inte huvudsakligen priset som avgör om det blir intressant mat eller inte. Men nog spelar det roll för vilken bredd i intaget av mat man gör. Vissa råvaror i bra skick kostar ganska mycket, helt enkelt.
Men varför detta race to the bottom som jag anar här? Ju mindre pengar man lägger på maten desto bättre?
Om man är helt ointresserad av mat så kan jag förstå att man hellre äter billigast möjliga näringsintag. Eller om man har extremt liten inkomst och helt enkelt måste hålla ned även den kostnaden (fast då tycker jag mat ska prioriteras högt, direkt efter bostaden).
Jag ser det inte som något konstigt att man lägger sådär 20% av sin disponibla inkomst på något som mat. Det verkar ganska rimligt med tanke på hur viktig den är för människan, även om intresset för mat och matlagning såklart är helt olika.
@sjobergaFör oss som inte är så intresserade av mat så vill man nog lägga pengarna på annat, ja.
Sen måste man ju äta mat som gör att man orkar.
Men nånting verkar ha hänt i samhället? Som att det är fult att inte vara intresserad av mat?
Idag lägger vi ca 14 procent av vår inkomst på mat.
I mitten av 1970-talet lade vi 25 procent av vår inkomst på mat.
På 1950-talet lade vi 52 procent av vår inkomst på mat.