hm
jag själv äter ju bara vegetariskt- mest åt Raw Food hållet dessutom
Samtidigt så vet jag att barnen gillar både kyckling, fisk och kött som jag lagar till dem - de tycker tom att min mat är bättre än exets ( som äter kött )
En sak jag vet att många uppskattar är den guacamole jag gör på lätt cremefraiche , ganska mycket vitlök och rejält mogna avocados, samt hackad gul lök och ganska mycket salt och lite vitpeppar och cayennepeppar.
Brukar bara höfta varje gång på kryddorna och löken - men man märker på smaken när det blir rätt. Ibland har jag i lite pressad limesaft från färsk lime också . Jag själv är ju allergisk mot tomater och chili och en hel del kryddor också så har inte i vare sig salsa eller chili i min guacamole.
Receptet fungerar lika bra utan avocado och blir då en vitlökssås istället
Så den brukar vara med på bordet avsett vad som annars serveras hemma hos mig.
Jag brukar föredra att ha den chunky - dvs med bitar, men man kan även ta fram mixerstaven och göra en slät röra av den
Till detta så serverar jag färska, råa grönsaker - röd paprika (för att det är den enda röda grönsaken jag tål) . sallad - gärna cosmopolitan, eller romansallad som man kan lägga i hela blad och lägga grönsaker i bitar eller stavar i bladen för en trevlig uppläggning .
Röd lök, majs, champinjoner och gurka gör en fin färgpalett tillsammans med paprikan.
Sedan har jag ofta riven ost med lite smak för min egen del för att fylla ut salladen lite- det går även med fetaostbitar
Gör sedan egna potatisklyftor, ganska stora med skalet kvar på - antingen i fritösen eller i ugn serveras med flingsalt och lite pommes frites krydda på
Och till de som äter kött så har jag efter att ha konsulterat barnen valt att servera oxfile i ganska rejäla, tjocka bitar.
Köttet ska vara framme i rumstemperatur minst en timme innan det steks men kan med fördel kryddas och marineras under tiden
Kryddas med antingen färsk vitlök, salt eller vitlökssalt( till barnen som envisas med att de inte gillar vitlök ), malen vitpeppar och persillade, brukar även låta de ligga i lite marinad innan det steks antingen fuskar man och tar CajPs grillolja med vitlök , eller så fixar man egen med olja och soya och kryddor om man inte tycker det som köttet kryddats med räcker sas
Stekes på hög värme och vändes efter bara någon minut första gången för att spara på saften i köttet så det stannar kvar i köttet
Mina grabbar föredrar rare/ medium rare så använder stektermometer för att få en temperatur kring 55- 60 ° på köttet ofta brukar det bli bäst tycker de när man tar av köttet från pannan vid 55-57 ° och sedan får det ligga en stund.
Ofta gör jag också en skysås efter jag stekt köttet , med köttbuljong, lite soya och vatten tillsammans med stekresterna i stekpannan
alternativt en bearnaisesås- om jag känner för att vara händig( och har tid och känner mig modig!) så gör jag en egen annars blir det blå band varianten (för att det är den barnen gillar)
Som extra tillbehör gör jag egna vitlöksbröd , smör med mycket salt och vitlök på valfritt vitt bröd i ugnen - kan bli väldigt gott med lite pesto i tycker jag också- ,men har inte övertalat barnen än om att det kan vara gott
jag själv äter ju bara vegetariskt- mest åt Raw Food hållet dessutom
Samtidigt så vet jag att barnen gillar både kyckling, fisk och kött som jag lagar till dem - de tycker tom att min mat är bättre än exets ( som äter kött )
En sak jag vet att många uppskattar är den guacamole jag gör på lätt cremefraiche , ganska mycket vitlök och rejält mogna avocados, samt hackad gul lök och ganska mycket salt och lite vitpeppar och cayennepeppar.
Brukar bara höfta varje gång på kryddorna och löken - men man märker på smaken när det blir rätt. Ibland har jag i lite pressad limesaft från färsk lime också . Jag själv är ju allergisk mot tomater och chili och en hel del kryddor också så har inte i vare sig salsa eller chili i min guacamole.
Receptet fungerar lika bra utan avocado och blir då en vitlökssås istället
Så den brukar vara med på bordet avsett vad som annars serveras hemma hos mig.
Jag brukar föredra att ha den chunky - dvs med bitar, men man kan även ta fram mixerstaven och göra en slät röra av den
Till detta så serverar jag färska, råa grönsaker - röd paprika (för att det är den enda röda grönsaken jag tål) . sallad - gärna cosmopolitan, eller romansallad som man kan lägga i hela blad och lägga grönsaker i bitar eller stavar i bladen för en trevlig uppläggning .
Röd lök, majs, champinjoner och gurka gör en fin färgpalett tillsammans med paprikan.
Sedan har jag ofta riven ost med lite smak för min egen del för att fylla ut salladen lite- det går även med fetaostbitar
Gör sedan egna potatisklyftor, ganska stora med skalet kvar på - antingen i fritösen eller i ugn serveras med flingsalt och lite pommes frites krydda på
Och till de som äter kött så har jag efter att ha konsulterat barnen valt att servera oxfile i ganska rejäla, tjocka bitar.
Köttet ska vara framme i rumstemperatur minst en timme innan det steks men kan med fördel kryddas och marineras under tiden
Kryddas med antingen färsk vitlök, salt eller vitlökssalt( till barnen som envisas med att de inte gillar vitlök ), malen vitpeppar och persillade, brukar även låta de ligga i lite marinad innan det steks antingen fuskar man och tar CajPs grillolja med vitlök , eller så fixar man egen med olja och soya och kryddor om man inte tycker det som köttet kryddats med räcker sas
Stekes på hög värme och vändes efter bara någon minut första gången för att spara på saften i köttet så det stannar kvar i köttet
Mina grabbar föredrar rare/ medium rare så använder stektermometer för att få en temperatur kring 55- 60 ° på köttet ofta brukar det bli bäst tycker de när man tar av köttet från pannan vid 55-57 ° och sedan får det ligga en stund.
Ofta gör jag också en skysås efter jag stekt köttet , med köttbuljong, lite soya och vatten tillsammans med stekresterna i stekpannan
alternativt en bearnaisesås- om jag känner för att vara händig( och har tid och känner mig modig!) så gör jag en egen annars blir det blå band varianten (för att det är den barnen gillar)
Som extra tillbehör gör jag egna vitlöksbröd , smör med mycket salt och vitlök på valfritt vitt bröd i ugnen - kan bli väldigt gott med lite pesto i tycker jag också- ,men har inte övertalat barnen än om att det kan vara gott
Senast ändrad: