Sv: LCHF - recept och tips på mat
Har redan skrivit om det i "ditt kök"-tråden, men det är så stort att jag måste lägga in det här också!
Vi har ätit vår första egenskördade sparris idag!!!* Och då menar jag inte bara den första för i år utan den första någonsin! Våra plantor blir tre år i år och det är första året som man får skörda - och då bara 2-3 skott/planta. MKT efterlängtat alltså! Avnjöts grillad med hollandaisesås.
Efter denna kulinariska höjdpunkt som förrätt blev det grillad korv, gjord på entrecote och västerbottensost, med sesamfröpanerad mozzarellaost och sallad med balsamicovinägrett.
Sammanfattningsvis en riktig höjdare till söndagsmiddag!
*Betänk också att vi bor i Luleå. Har läst i trädgårdsböcker att man skördar sparris från mitten av maj nere i Skåne - så det var verkligen över förväntan att kunna börja skörda redan 22 maj här i Norrbotten.
Här kommer receptet på sesamfröpanerad ost:
Skär osten i ca 1 cm tjocka skivor och vänd dem först i uppvispat ägg och sedan i sesamfrön. Stek sedan i rejält med smör i varm panna till gyllengul yta.
Har panerat västerbottensost och då använde jag ägget helt naturellt eftersom osten har så mycket smak i sig. Supergott att äta till en blandad sallad.
Till mozzarellaosten idag blandade jag salt, peppar och oreganos i ägget. Den milda mozzarellan blev en mkt bra smakbrytning till den smakstarka korven.
Har redan skrivit om det i "ditt kök"-tråden, men det är så stort att jag måste lägga in det här också!
Vi har ätit vår första egenskördade sparris idag!!!* Och då menar jag inte bara den första för i år utan den första någonsin! Våra plantor blir tre år i år och det är första året som man får skörda - och då bara 2-3 skott/planta. MKT efterlängtat alltså! Avnjöts grillad med hollandaisesås.
Efter denna kulinariska höjdpunkt som förrätt blev det grillad korv, gjord på entrecote och västerbottensost, med sesamfröpanerad mozzarellaost och sallad med balsamicovinägrett.
Sammanfattningsvis en riktig höjdare till söndagsmiddag!
*Betänk också att vi bor i Luleå. Har läst i trädgårdsböcker att man skördar sparris från mitten av maj nere i Skåne - så det var verkligen över förväntan att kunna börja skörda redan 22 maj här i Norrbotten.
Här kommer receptet på sesamfröpanerad ost:
Skär osten i ca 1 cm tjocka skivor och vänd dem först i uppvispat ägg och sedan i sesamfrön. Stek sedan i rejält med smör i varm panna till gyllengul yta.
Har panerat västerbottensost och då använde jag ägget helt naturellt eftersom osten har så mycket smak i sig. Supergott att äta till en blandad sallad.
Till mozzarellaosten idag blandade jag salt, peppar och oreganos i ägget. Den milda mozzarellan blev en mkt bra smakbrytning till den smakstarka korven.