Sv: LCHF - recept och tips på mat
OT: Inte konstigt att man uppmanas fuska, det är rent skadligt att äta en kost som består av enbart protein. Att rekommendera fettsnål kost är aldrig något som kan vara nyttigt i längden!
OnT: Ikväll ska jag laga italiensk köttfärslimpa. Åt detta tidigare en gång hos min mamma och det var underbart gott! Vi åt dock med ugnsrostade grönsaker och tsatsiki till också, yummie.
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 msk torkad oregano eller basilika
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 paket mozzarellaost, 125 g
1 msk grön pesto
10 svarta oliver, skivade
50 g pinjenötter
2 askar cocktailtomater à 250 g
1 rödlök
1 msk olivolja
50 g ruccolasallad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar.
Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen. Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan. Täck över med färs och forma till en limpa. Dela oliver och tryck ner i limpan. Strö på pinjenötter.
Dela tomaterna och skiva rödlöken. Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
Servera köttfärslimpan med ruccolasallad.
kl
Ni/vi som har lite problemmed lchf att följa det , finns ju en annan diet som heter dukandieten och den går i början ut på ung samma, men är mycket friare..jag har gått ner 4 kg på 10 dgr nu och ändå har jag fuskat...dieten uppmanar t om att man ska kunna "fuska" en dag i veckan
http://holmgrensmat.com/dukan-dieten/
OT: Inte konstigt att man uppmanas fuska, det är rent skadligt att äta en kost som består av enbart protein. Att rekommendera fettsnål kost är aldrig något som kan vara nyttigt i längden!
OnT: Ikväll ska jag laga italiensk köttfärslimpa. Åt detta tidigare en gång hos min mamma och det var underbart gott! Vi åt dock med ugnsrostade grönsaker och tsatsiki till också, yummie.
Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
500 g nötfärs
1 ägg
1 dl grädde
1 msk torkad oregano eller basilika
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 paket mozzarellaost, 125 g
1 msk grön pesto
10 svarta oliver, skivade
50 g pinjenötter
2 askar cocktailtomater à 250 g
1 rödlök
1 msk olivolja
50 g ruccolasallad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka vitlöken fint och blanda med färs, ägg, grädde, örter, salt och peppar.
Skär mozzarellan i tärningar och blanda med pesto.
Smörj en ugnsfast form med olja och lägg på färsblandningen. Gör ett snitt i färsen och lägg i mozzarellan. Täck över med färs och forma till en limpa. Dela oliver och tryck ner i limpan. Strö på pinjenötter.
Dela tomaterna och skiva rödlöken. Lägg detta runt köttfärslimpan och häll över lite olja. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
Servera köttfärslimpan med ruccolasallad.