Jag är väl märklig som saknar stuvade makaroner men det är så himla gott ibland
Med stekt falukorv
Aldrig hört talas om såna wraps? Recept? Googlade men hittade inget...
Receptet på wrapsen finns i början av den här tråden. Jag brukar oftast göra dem på bara äggvita, inte hela ägg, eftersom jag får äggvitor över när jag gör äggmjölk. En fördel med att göra dem utan äggulor är att de inte smakar ägg (såg nedan att du är trött på äggsmaken.)
Jag är trött på äggsmaken, trött på frösmaken efter allt bröd jag provat. *urk*
Jag gillar lax, torsk, kött och fågel. Försöker hitta på olika varianter, t.ex variera ostsås (då menar jag ädelostsås, fetaostkräm osv) och ibland äggmuffins med purjolök och soltorkade tomater men det är ändå nåt jag ledsnar på fort. Jag vill äta vanlig lasagne, jag vill ha vetetortilla till tacosen.
Testa wrapsen till taco! När det gäller lax så är den ju fet i sig själv så då behöver du inte fundera så mycket på att tillsätta fett utan bara vad du tycker är gott till. Jag brukar göra olika CF-såser, smaksatta med stenbitsrom, eller dill, citron, lite vitt vin o s v. Eller också äta smörstekt bladspenat. Eller en god sallad med babyspenat, gurka, paprika och en god vinägrett. Torsken är mager, så där behöver man däremot tänka på fetthalten. Något som jag tycker är JÄTTEGOTT till torsk är att panera med sesamfrö (alt sesamfrö blandat med solrosfrön). Helt enkelt supergott och mycket knaprigare än en ströbrödspanering! (Man kan föresten göra samma sak med kyckling!) Till den panerade torsken gör jag gärna en kall sås på CF och hemlagad majonnäs. Ö h t gillar jag kalla såser till fisk. Men en vitvinssås är ju sällan fel det heller!
När det gäller kött så väljer jag helst de fetare styckningsdetaljerna, som karré, entrecote eller högrev - precis som med fet fisk behöver man inte tillsätta så mycket extra fett då. Och dessutom är det ju dessa styckningsdetaljer som smakar mest, tycker jag! Till ren- och älgkött t ex blir det däremot viktigare att tänka på fetthalten. Jag gillar grönsaker och äter gärna olika wokade eller ugnslagade varianter till kött. T ex rotselleribitar tillagade på samma sätt som klyftpotatis - blir jättegott! Även fänkål blir jättegott i ugnen. Eller dina favoritgrönsaker strimlade till en wok. Ett annat favorittillbehör är vitkålssallad - det tycker jag är jättegott till det mesta i kött- och kycklingväg!
Jag har aldrig varit en grönsaksmänniska och min grönsaksfantasi sträcker sig till salladshuvud, paprika, tomater och gurka. Broccoli gillar jag inte... Jag tror att det är att jag saknar variationen man har när man tillåter sig själv äta ris/pasta och potatis...
Skulle inte sitta illa med en fiskpudding t.ex! Med skirat smör och potatis till...
Vi har ätit det mesta, t.ex fetaostfyllda färsbiffar, tacolåda, paprikafyllda tacofärs, baconlindad kyckling, korv stroganoff utan ris/pasta, pizzakorv (en annan variant av korv stroganoff).
Ja jag gillar mycket mat men jag älskar (tyvärr) kolhydratrika mat, som pasta och ris och inte minst sagt bröd... Vitlöksbaugette skulle jag kunna döda för också... Ja, det är ju lite maträtter som jag ätit i hela mitt liv och tyckt om som jag tvingas välja bort och det är nog det som gör mig lite ledsen...
Måste du välja bort dem då? Självklart kan du inte äta dem varje vecka om du samtidigt vill äta enligt LCHF, men att säga att du ALDRIG får äta dem tycker jag är onödigt hårt. Själv har jag alltid varit MKT svag för potatis och trodde inte jag skulle kunna klara mig utan det. När jag började med LCHF ville jag därför inte "förbjuda" potatis - utan det skulle vara tillåtet vid de tillfällen som jag kände att jag ville ha potatis. Till min förvåning så blev inte alls dessa tillfällen så ofta som jag hade trott - inte ens i början. Och numera har jag kommit fram till att potatis är OK varje gång jag har möjlighet att äta nyupptagen mandelpotatis. Det är så gott att jag nästan blir yr i huvudet av det - men annan potatis känns inte alls som att den är värd ett avsteg med mer värk som resultat. Men om jag från början förbjudit mig själv att äta potatis, då tror jag att jag haft betydligt större problem att avstå! Jag tycker därför att du ska tillåta dig att äta dina favoriträtter - men välja tillfällena med omsorg! Och se till att njuta av dem då!
GI tillåter ju pasta och ris med långsamma kolhydrater, bröd också därav mina funderingar, jag vill bara hålla min vikt nu och INTE gå upp igen. Ska börja gymma på nytt igen efter uppehåll sen nyår pga tidsbrist. Och då tycker jag att jag borde hålla vikten med tanke på att jag då ökar min förbränning.
Men jobbigast av allt är att jag som fd sjuk i ätstörning hamnat i den hemska tankegången där jag är rädd att gå upp så fort jag äter fel, fuskar. Jag vill inte ge upp helt utan vill kunna unna mig gott o leva gott men jag får så dåligt samvete att jag mår dåligt av det. Jag kanske måste släppa på min ångest och bara låta saker o ting vara. Äta som jag vill. Jag vet inte, har det bara så jobbigt just nu
(med andra ord tror jag att den sjuka delen av mig är tillbaka, ätstörningen som inte visar sig fysiskt, än...)
Det här låter INTE bra... Jag vet alldeles för lite om ätstörningar för att kunna ge dig något annat råd än att du ska vara rädd om dig! Utifrån det du skriver här tror jag ännu mer på vad jag skrivit ovan att du inte ska förbjuda dig själv att äta dina älsklingsrätter. Då tror jag att du riskerar att bli alldeles fixerad vid vad du INTE får äta och det är knappast bra... Mat ska vara roligt och inte en källa till dåligt samvete!