Sv: LCHF - recept och tips på mat
Jag bakade något så fruktansvärt gott idag... För de som saknar godis och inte triggas av sötningsmedel så är det här toppen!
Kokoschoklad (Bounty)
Från boken
Bakglädje med LCHF
1 dl sukrin
50 g kokosfett
1 dl grädde
1 dl kokosmjölk
200 g kokosflingor
100 g choklad med hög kakaohalt (>70 %)
Gör så här
1. Smält sukrin och kokosfett i en kastrull.
2. Tillsätt kokosmjölk, grädde, kokos och låt det sjuda.
3. Rör samman allt och låt sedan smeten stå 1 timme i kylen och vila.
4. Forma degen till 12-14 kvadratliknande bitar.
5. Sätt in bitarna i frysen och låt vila 1 timme.
6. Smält chokladen försiktigt i mikron.
7. Doppa kokosbitarna i chokladen.
8. Ställ in i frysen för att bitarna ska kallna. Förvara sedan i kylen.
Istället för kvadrater så gjorde jag som chokladbollar (fast vita, kaukasiska bollar
) så det gjorde att det gick åt mer choklad till doppningen. Jag använde kokosfett med kokossmak, mums. Jag har inte smakat på den slutgiltiga produkten ännu men kokosblandningen var verkligen gudomligt god, precis som vanlig Bounty. Och för mig som inte ätit choklad med så låg kakaohalt på flera månader kändes det som rena mjölkchokladen att använda 70% choklad (Lindts) så detta blir farligt gott.
/Erica