Sv: LCHF - recept och tips på mat
Sukrin är ett naturligt sötningsmedel som bl a finns i vissa frukter och svamp. Det har ingen påverkan på blodsockerhalten.
Hermesetas, Canderel etc är syntetiska sötningsmedel vilka många anser att man ska undvika helt p g a det "kemiska innehållet". Tror att de består av aspartam utspätt med maltodextrin och det senare omvandlas till glykos i kroppen.
Själv är jag inte fanatisk - min största last är cola light. Men jag har dragit ner kraftigt. Numera blir det möjligen cola light på helgen. Använde tidigare Hermesetas till allt möjligt - nu bara någon gång i nödfall. Oftast tycker jag inte det behövs någon extra sötning längre.
När jag nyligen läste om Sukrin blev jag dock mkt intresserad - det vore ju suveränt att de få gånger jag vill söta lite (kanske främst för att maken uppskattar sötare smak) så skulle jag kunna göra det på ett sundare sätt!
Sukrin är ett naturligt sötningsmedel som bl a finns i vissa frukter och svamp. Det har ingen påverkan på blodsockerhalten.
Hermesetas, Canderel etc är syntetiska sötningsmedel vilka många anser att man ska undvika helt p g a det "kemiska innehållet". Tror att de består av aspartam utspätt med maltodextrin och det senare omvandlas till glykos i kroppen.
Själv är jag inte fanatisk - min största last är cola light. Men jag har dragit ner kraftigt. Numera blir det möjligen cola light på helgen. Använde tidigare Hermesetas till allt möjligt - nu bara någon gång i nödfall. Oftast tycker jag inte det behövs någon extra sötning längre.
När jag nyligen läste om Sukrin blev jag dock mkt intresserad - det vore ju suveränt att de få gånger jag vill söta lite (kanske främst för att maken uppskattar sötare smak) så skulle jag kunna göra det på ett sundare sätt!