Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
För mig som dobermannägare så är det tvärtom. Låter det när han går så är de på tok för långa Man vänjer sig vid det man har..Tillägg. Det där med att det inte ska klicka i golvet då de går är ju bullshit. Jag hade fått kapa klorna helt och hållet för att undvika det. Det finns säkert hundar med sådan tass- och klotyp där det går att hålla klorna så korta att de inte hörs, men jag har då aldrig haft någon sån.
Absolut lagom, men det finns dom som klipper så klorna knappt syns och då på riktigt korthåriga hundar. Känns många gånger som om klor är av ondo och inte behövs.Visa bifogad fil 52484
Jag tycker Tinja har alldeles lagom långa klor, går precis inte i golvet när hon står
Ser på många ställen folk som går efter tumregeln "klickar det i golvet när hunden går så är klorna för långa", kanske är det en förklaring till i alla fall en del av dessa superkorta klor? Har sett att en del till och med stör sig på det klickande ljudet och att det är en bidragande anledning till att klorna hålls korta!
Jag har även någon gammal bild där mina går över en enorm parkeringsplan som då är helt isig - dom spärrar ut tårna och greppar med klorna för att få bra fäste när dom går för att inte halkaVisa bifogad fil 52554
Det finns nästan en hysteri kring att ha hundens klor så korta det bara går, precis som att de bara sitter där som prydnad och helt saknar praktisk betydelse... Här ser man tydligt att klorna används för att få grepp när hunden springer och gör en tvär vändning.
Ja det är klart att det är olika. Just därför kan man inte utgå från det rent generellt.För mig som dobermannägare så är det tvärtom. Låter det när han går så är de på tok för långa Man vänjer sig vid det man har..
Fast nä. Jag har bott i stan i många år med hund, dvs mycket promenader längs asfalt. Det har varit helt individuellt hur ofta det behövts klippas ändå.Sen är det skillnad på hur man bor och var man går med sin hund.
Om underlaget oftast är asfalt eller grusväg så slipas ju klorna av det, till skillnad på om man bor "i skogen" och bara går i skog, på sand eller gräs - där slipas inga klor. Då får man klippa oftare
Vi har olika erfarenhet helt enkeltFast nä. Jag har bott i stan i många år med hund, dvs mycket promenader längs asfalt. Det har varit helt individuellt hur ofta det behövts klippas ändå.
Det har inte med underlaget att göra, är min uppfattning.
Fast jag vågar påstå att @hemlig har helt rätt. Min ouppfostrade tunga hund som drog som ånglok och enbart gick på asfalt hade klor som växte som gräs. Jag fick klippa två gånger i veckan minst. Den andra motsvarande hunden kunde jag checka av klorna på kanske varannan månad.Vi har olika erfarenhet helt enkelt
Är ju förstagångshundägare och tycker det är lite svårt med klorna fortfarande. Klippte Humlas klor igår (det brukar bli var 2-3 vecka), men insåg att de fortfarande tar i golvet. Nu klippte jag så kort som jag vågade utan att ta i pulpan dock, så skönt att höra att det inte bara är viTillägg. Det där med att det inte ska klicka i golvet då de går är ju bullshit. Jag hade fått kapa klorna helt och hållet för att undvika det. Det finns säkert hundar med sådan tass- och klotyp där det går att hålla klorna så korta att de inte hörs, men jag har då aldrig haft någon sån.
Nej alltså jag skulle tvingas klippa av klorna helt för att undvika ljud.Är ju förstagångshundägare och tycker det är lite svårt med klorna fortfarande. Klippte Humlas klor igår (det brukar bli var 2-3 vecka), men insåg att de fortfarande tar i golvet. Nu klippte jag så kort som jag vågade utan att ta i pulpan dock, så skönt att höra att det inte bara är vi
Ja, jag undrar hur den myten kunnat sprida sig så vitt. Det är säkert tillämpbart på vissa, men jag har svårt att tro att det gäller ens nästan alla liksom. Samtliga våra tre här hemma (olika raser) skulle också behöva stympa tåspetsen för att inte låta när de går.Nej alltså jag skulle tvingas klippa av klorna helt för att undvika ljud.
Det finns inget rätt och fel, vi har olika erfarenheter helt enkeltFast jag vågar påstå att @hemlig har helt rätt. Min ouppfostrade tunga hund som drog som ånglok och enbart gick på asfalt hade klor som växte som gräs. Jag fick klippa två gånger i veckan minst. Den andra motsvarande hunden kunde jag checka av klorna på kanske varannan månad.
Jag klipper klorna på alla fem hundar som jag har nu minst en gång i veckan. Två kanske kunde klara sig med varannan vecka medan två nästan borde ses över två gånger i veckan. De går ju alla på samma underlag.
Fast nä. Jag har bott i stan i många år med hund, dvs mycket promenader längs asfalt. Det har varit helt individuellt hur ofta det behövts klippas ändå.
Det har inte med underlaget att göra, är min uppfattning.
Beror nog lite på vad det är för hund och vad den lever för typ av liv. Skulle inte vilja ha dem kortare iaf. På mina hundar hade det varit lite för korta klor, på andra är det nog helt lagom.Vad tycker ni om de här klorna? Är de för korta?
Han är en korsning, väger runt 27 kg och är 59 cm. Han springer mycket brevid cykel och en del lös, jag tänker försöka träna honom lite i agility när det finns en sådan kurs.Beror nog lite på vad det är för hund och vad den lever för typ av liv. Skulle inte vilja ha dem kortare iaf. På mina hundar hade det varit lite för korta klor, på andra är det nog helt lagom.
I papillons rasbeskrivning står att om klorna inte når golvet är det ett allvarligt fel.Visa bifogad fil 52491
Här är Marvins klor. På översta bilden ser de kanske lite långa ut om man inte är van vid hartassar, men på bilden under ser man tydligt att så inte är fallet!
Såg en tråd senast igår startad av en nybliven vinthundsägare som förfasade sig lite över att den nya hundens klor var så långa. Hen fick flera svar som förklarade att de ska vara lite långa, det behövs ju när det springs!
Ser på många ställen folk som går efter tumregeln "klickar det i golvet när hunden går så är klorna för långa", kanske är det en förklaring till i alla fall en del av dessa superkorta klor? Har sett att en del till och med stör sig på det klickande ljudet och att det är en bidragande anledning till att klorna hålls korta!
Sedan upplever jag också att det, i alla fall i vissa kretsar, är något slags mått på hur skicklig hundägare man är – kortast vinner, ungefär. Min egen teori är att det kan ha sin grund i att kloklippning är ett väldigt vanligt problem för många hundägare, jag känner några som knappt vågar klippa alls och många som drar sig in i det längsta för att situationen är så jobbig. Vill man tydliggöra att kloklippning minsann inte är ett problem för mig, så är ju ultrakorta klor kanske något man gärna stoltserar med.
Sedan finns det säkert en del som har fått höra om riskerna med för långa klor och har tagit det till överdrift, kanske med inställningen hellre för korta än för långa (eftersom långa klor ju är farligt!).
Mycket spekulationer, förlåt Jag klipper klor lite då och då, när det behövs. Några klor i taget. Oftast någon gång i veckan – någon gång i månaden, det varierar.