Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Kapar lite med en fråga..
Jag är ganska grön på det här med odling men har i år tänkt att grönsakslandet enbart ska bestå av saker som går att skörda efter september. Anledningen är att grannens katt ofta uträttar behov i landet och jag som gravid bör undvika risken för toxoplasma, men i september har bebis kommit och då kan jag njuta fullt ut av det jag odlat
Jordärtskocka känns som ett bra alternativ att prova att sätta denna säsongen, och kanske då i en av pallkragarna eftersom jag i tråden förstått att de är bra på att föröka sig.
Är Bianca en bra sort att börja med?
Provade förra året med nät men det blev inte bra, och när en koltrast fastnade ledsnade jag på det. Kommer förmodligen oroa mig för toxoplasma ändå eftersom jag inte grävt ut all gammal jord i landet så det får bli saker att höstskörda i år.Vi har lagt ett lastnät över sandlådan av samma anledning, det kan inte funka med något sådant?
Visa bifogad fil 66402
Här alltså undanvikt, men tänker att något sådant borde funka över landet.
Viftar lite försiktigt.....Hmmm. Grävde nyss upp drygt sex kilo skockor. Och då har jag ännu inte lämnat den av jordärtskockorna egenockuperade zonen och kommit in på min egentliga odlingsdel. Men idag blir det gratäng! Och utplock av några fina bitar till utsäde att skicka till behövande.
Jag viftar också @Lillgrådis ...Viftar lite försiktigt.....
Om en ändå bodde närmre Skåne. Jag lovar att ditt problem skulle kunna vara betydligt mindre dåHurra! Har även lagt ut ett "kom och hämta"-nödrop på Facebook med åtminstone en intresserad så här långt, så i år kanske jag lyckas omsätta en tiondel av produktionen!
Skulle gärna köpa några också om du har över?Hurra! Har även lagt ut ett "kom och hämta"-nödrop på Facebook med åtminstone en intresserad så här långt, så i år kanske jag lyckas omsätta en tiondel av produktionen! (inklusive att jag lagar och äter så mycket jag orkar, och fryser in en del soppa)
Om du får ont i magen så är det tydligen hyggligt normalt. Finns instruktioner om att man ska slänga bort kokvatten osv (tex om man gör soppa, koka dem, släng vattnet, på nytt vatten vrr), de har tydligen en speciell sorts stärkelse som iofs är nyttig men kan ge ont i magen om man slukar stora mängder när man är ovan.
Har någon sort jag fått, antagligen Bianca som sägs vara den enda sorten som hinner blomma i zon 3-4. Och jag har den för blommorna, fast i en pallkrage de har inte smitit trots att den är bottenlös.
Jag köper också gärna om du har några överHurra! Har även lagt ut ett "kom och hämta"-nödrop på Facebook med åtminstone en intresserad så här långt, så i år kanske jag lyckas omsätta en tiondel av produktionen! (inklusive att jag lagar och äter så mycket jag orkar, och fryser in en del soppa)
Och jag ska försöka (ha ha ha ha) utrota den sort jag har för att ersätta den med godare Lillgrådis-skockor.Det är jordärtskockornas lyckodag. Här har de kämpat i flera år (med viss framgång) för att ta över grusgången, resten av odlingsytan och en del av hönsgården. Och nu får de hjälp att sprida sig ut över halva riket! De hade klappat i händerna av glädje, om de haft några.
Jag tror inte ett ögonblick att det går att å bort mina på bara en säsong@tanten Det är nog säkrast att du smakar någon av mina innan du planterar, för säkerhets skull! Det vore ju rätt snopet om det visar sig vara samma sort, och att vi bara har olika uppfattning om det delikata med Bianca-sorten! (Lite onödigt jobb i så fall menar jag...)