Mörkt gröna grönsaker är mer järnrika än ljut gröna grönsaker. Brysselkål, broccoli, spenat, pumpafrön.Hej!
Jag har järnbristanemi. För inte så länge sedan fick jag järn i dropp. Jag tror dock jag behöver ändra min kost.
Behöver tips på mat som är god och innehåller järn. Bonus om det inte är för dyrt men inget måste.
Det jag inte äter:blodpudding,leverpastej,lever,sånt bröd .. ja typ det klassiska som innehåller mkt järn.
Men tänker om man ”tar lite där” och lite här så kanske man får i sig ändå tillräckligt.
Så tips? Vad äter ni?
Jag försöker äta 6-8 brysselkål varannan var tredje dag, Har pumpa frön på gröten och som pilligt snacks. Försöker äta Spenat och broccoli de brysselkåls fria dagarna.
Jag köper frysta påsar av broccoli, brysselkål och spenat. Spenat finns frysta blad, hackad och stuvad.