Så här ser mitt gamla recept på cheese cake ut:
Botten och sidor
14 digestivekex, smulade
60 gr smält smör
½ dl socker
1½ tsk kanel
Blanda ingredienserna och täck botten och sidor i en springform. Grädda 5 minuter i 175 grader
Fyllning 1
255 gram philadelphiaost (såldes förr i pkt à 85 gram)
2 ägg
1 dl socker
Rivet skal av en citron
Saft av ½ citron
2 dl gräddfil
Blanda allt väl. Fyll i pajskalet och grädda 25 minuter i mitten av ugnen
Fyllning 2
1 dl gräddfil
kanel
Ta ut kakan bred över gräddfilen och strö lite kanel över.
Grädda i 5 minuter
Serveras något avsvalnad
Den här cheese caken har ganska mjuk, len och inte så hård fyllning. Den behöver inte kallna för att bli stel. Den kan förvaras i kylskåp eller frysas, men är godast nygjord