Vet inte om jag har så mycket klokt att bidra med. Men jag har en reflektion.Dricker en frukt och grönsakssmoothie till lunch varje dag, som en mixad sallad helt enkelt. Så på middagen måste jag få i mig protein, men ligger lågt på kolhydrater och de jag äter är kolhydrater med bättre GI. Det är inte där problemet är, det är kvällarna - nu. När jag sitter och funderar på vad som finns hemma och äter det. Har jag försökt låta bli att köpa hem något så slutar det med att jag äter rent socker
När du skriver här är det ofta nåt om kakor, godis. Så pass förekommande att jag lagt märke till det.
Dvs sådant man absolut inte behöver. Det är enbart sött, enbart för att göra hjärnan glad.
Jag har olika sorters människor i min bekantskapskrets. Både sådana som knappt äter sött alls, som inte ser kakor godis och sötsaker som något "vanligt". Och sådana som alltid och hela tiden har kakor i skåp och frys. Som regelbundet köper hem godis, som har godis i skåpet. Som menar kakor och tårtor när de säger att de ska baka. Till och med har jag sett -jag är sugen på att baka, ska göra chokladbollar.
Mina svärföräldrar kunde inte tänka sig elvakaffe utan något sött till. Det fanns ALLTID kaffebröd i frysen och skafferiet.
Det delar upp sig i olika sorters människor med olika förhållningssätt till socker. De som har socker som en naturlig del av vardagen och de som inte har det. Den senare kategorin späker sig inte. De "avstår" inte. De har helt enkelt inte socker som en naturlig del av livet.
Ungefär som den som inte äter fisk inte går omkring och avstår fisk hela dagarna.
Går det att förstå hur jag menar?
Jag tycker mig se att du har just socker som en stor del av ditt liv. Måste du ner på just mat - kanske ska du försöka leva med mindre socker? Går det?