Ja, ibland är det tufft att hinna duscha, äta och komma till ro när man har mindre än en timme från jobbslut till att man måste sova...Jag får satsa på ordentlig lunch när dygnsvilan blir för kort för att äta efter jobbet på.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Ja, ibland är det tufft att hinna duscha, äta och komma till ro när man har mindre än en timme från jobbslut till att man måste sova...Jag får satsa på ordentlig lunch när dygnsvilan blir för kort för att äta efter jobbet på.
Ja, ibland är det tufft att hinna duscha, äta och komma till ro när man har mindre än en timme från jobbslut till att man måste sova...
Jag tror att jag hade velat ha en Bärry innan passet (en yoghurtburk med yoghurt och sylt i botten, de brukar vara mysig comfort food som är lätt att äta och inget att förbereda).Fast jag kan inte jobba 4-5 h utan nått i magen, så nått måste jag äta innan jobbet.
Ni som säger att ni inte skulle ätit före jobbet, fungerar ni verkligen med fyra timmars arbete utan någon form av mat? TS kör buss, då kan man ju inte sitta och vara seg i skallen.
Jag tror att jag hade velat ha en Bärry innan passet (en yoghurtburk med yoghurt och sylt i botten, de brukar vara mysig comfort food som är lätt att äta och inget att förbereda).
En grov ostsmörgås efter passet och en vanlig lunch av den sort jag gillar som åts runt 13. Och en äggmacka o te eller ostsmörgås och varm choklad efter. + två frukter där det passar.
Men jag har inte provat. Jag bara gissar lite utifrån hur jag gjort skumma helger.
Ja, det har hänt att jag är klar i lagårn 21:30, jag måste sova kl 21 för att orka upp dagen efter.Verkligen! Och ibland kommer hem efter man borde sova...
Nej det kan jag förstå, det är jättegott och mättande med ägg men det saknas liksom något. Två kokta ägg och en yoghurt?Jag har börjat börja dagen med 2 kokta ägg, det håller jag mig rätt länge på. Men inte 4-5 h.
Jag brukar äta grovt rågbröd till mina ägg och då står jag mig lite längre.Jag har börjat börja dagen med 2 kokta ägg, det håller jag mig rätt länge på. Men inte 4-5 h.
Hoppas det är okej att jag ställer en fråga som inte är kopplad till själva ursprungsfrågan men... Varför jobbar du 4:57-8:59 istället för 05-09?
Nej det kan jag förstå, det är jättegott och mättande med ägg men det saknas liksom något. Två kokta ägg och en yoghurt?
Ett kokt ägg och havregrynsgröt med mjölk o lingonsylt/honung?
(det är en klar favorit när jag åker skidor! Det klarar jag 4-5 timmar slalom på, haken är att det är matlagning... och jag skulle inte klara äta ngt så rejält klockan 4-5)
Två kokta ägg och ett glas mjölk med chokladpulver?
Jag står mig inte heller på gröt! För mig funkar det bäst med en skvätt fil med musli (inte söta frukostflingor, socker gör mig jättehungrig...) det är inte så svårt att få ner även om kroppen inte är helt vaken än.Havregrynsgröt håller jag mig inte alls på. Och jag har inte riktigt tid att äta det så tidigt heller.
Sen försöker jag äta lågkalorimat, vilket inte underlättar .
Så hade jag också gjort. Satsat på att laga mat mellan passen till kvällsmat så det är färdigt. Kanske resterna till lunch dagen efter.Jag hade ätit frukost innan jobbet en till frukost efter jobbet, lunch innan jobbet började igen och sedan middag efter jobbet tog slut. + mellis innan jag somnade och säkert något mellan lunch och middag i farten.
Äggkopp? Mosa äggen med rejält med smör och antingen salt/peppar eller kaviar.Jag har börjat börja dagen med 2 kokta ägg, det håller jag mig rätt länge på. Men inte 4-5 h.
Det kanske fungerar beroende på jobb. Jag fixar det inte pga jobbar på industri och jobbar tungt. En del på jobbet äter inte före jobbet och jobbar 2 h 40 min utan mat i magen tex. Sambon äter inte före jobbet.Ni som säger att ni inte skulle ätit före jobbet, fungerar ni verkligen med fyra timmars arbete utan någon form av mat? TS kör buss, då kan man ju inte sitta och vara seg i skallen.
Så hade jag också gjort. Satsat på att laga mat mellan passen till kvällsmat så det är färdigt. Kanske resterna till lunch dagen efter.
Äggkopp? Mosa äggen med rejält med smör och antingen salt/peppar eller kaviar.
För ordentlig middag undrar jag: är det tiden att laga och äta som är det viktiga eller är det svårt att somna medan du smälter maten? Om det är tid att laga kanske knäckemackor med redan stekta ägg (och charkuterier). om det är matsmältningen så brukar jag dricka hemgjord, riktigt geléig köttbuljong mixad med ett par (råa) ägg och mycket smör eller olja. Det blir som en latte i konsistensen, lättsmält och näringstätt och är därför min go-to när jag behöver energi utan att belasta matsmältningen mer än nödvändigt.
Lösningen är alltid ägg!
Ja det är ju samma koncept som mitt på ett sätt.Äter oftast viktväktarsoppa och macka när det är tight med tid. Det funkar.
Ja det är ju samma koncept som mitt på ett sätt.
Jag kan gå upp 5.15 och äter frukost på jobbet vid nio. Men då sitter jag på kontorNi som säger att ni inte skulle ätit före jobbet, fungerar ni verkligen med fyra timmars arbete utan någon form av mat? TS kör buss, då kan man ju inte sitta och vara seg i skallen.