Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Gör isglass av vätskeersättning till barnen. Tillsätt extra smak med t.ex lite koncentrerad saft eller "bubbelvattensmak" om det behövs.Vätskeersättning funkar förstås men få i ungarna det är lättare sagt än gjort. Försöker salta maten lite extra men ingen är så jättesugen på mat nu heller. Chips och salt godis funkar men vill hitta nyttigare alternativ
Vi får ofta i oss för mycket salt så jag tror inte att man behöver extra om man inte motionerar jättemycket.
Vi får i oss ungefär dubbel rekommenderad mängd bara av maten vi äter idag, så det behövs ju knappast något extra tillskott oavsett värme eller ej.Ja, Natriumbrist är tydligen mkt ovanligt!
(Jag har det naturligtvis utan varken träning, utspädning av dryck (dricker jättedåligt generellt) eller likn. Mvh vrak)
Fast det är ju "vi" på befolkningsnivå. Väldigt stor variation där. Den som lagar mycket mat från grunden och inte har vanan att salta extra är inte säkert att den får i sig alls särskilt mycket salt.Vi får i oss ungefär dubbel rekommenderad mängd bara av maten vi äter idag, så det behövs ju knappast något extra tillskott oavsett värme eller ej.
Störigt dock att du såklart har detta ovanliga problem!
Fast det är ju "vi" på befolkningsnivå. Väldigt stor variation där. Den som lagar mycket mat från grunden och inte har vanan att salta extra är inte säkert att den får i sig alls särskilt mycket salt.
Ang ts:
Jag börjar må lite illa, får inte saltcravings eller så. Det brukar ta ett tag innan jag kommer på vad det är, men då går det över fort om jag äter lite salt. Dricker gör jag.
Jag saltar sällan faktiskt. Glömmer bort det, känner ändå ingen större skillnad på saltat och osaltat när det är klart.Hur många är det egentligen inte saltar maten de lagar? Känns som att de människorna är rätt få. Jag tror nämligen inte att man i Sverige vid normal aktivitet behöver salta extra.
Jag saltar sällan faktiskt. Glömmer bort det, känner ändå ingen större skillnad på saltat och osaltat när det är klart.
Potatis saltar jag sällan, pasta likaså, när jag gör köttbullar häller jag i salt för att "man ska" men har lika ofta glömt det, samma med sås, där jag numera har buljong i. Min kost är inte saltfattig, gissar jag, men jag saltar inte min mat speciellt. Och älskar potatissmaken Numera är jag bättre på att salta i kötträtter osv men potatis, ris, pasta glöms lätt bort.Oj, jag salt lyfter ju smaken jättemycket och jag hade nog tyckt att det var rätt smaklöst om det inte innehöll nåt salt alls. Sen behöver det inte vara salt direkt från saltkaret. Det kan ju vara från buljong, soja, kryddblandningar som innehåller salt, thailändsk fisksås och andra källor.
Få råvaror är smaklösa, själv saltar jag men minimalt. Dels för att jag gillar rena smaker och dels för att salt får man ändå i sig så det räcker.Oj, jag salt lyfter ju smaken jättemycket och jag hade nog tyckt att det var rätt smaklöst om det inte innehöll nåt salt alls.