aiquen
Trådstartare
Vi kontaktade igår vår höbonde och fick reda på att han nu helt gått över till att sälja hösilage istället för vanliga höbalar. Utmärkt tycker vi eftersom även vi tänkt gå över till hösilge pga gammelpållans hosta. Dock säljer han bara 250 kilos balar och en sådan bal skulle för våra tre hästar (fjordingar + shettis) ta ca 10-14 dagar att äta upp. Så nu undrar jag om det brukar vara OK att ha en bal öppen såpass länge utan att innehållet blir dåligt? Enligt höbonden var det helt okej att ha den öppen i ungefär max två veckor, men jag har alltid fått höra att det är omkring fem dagar som gäller innan silaget är förstört? Så är det någon som har någon bättre koll på vad som gäller?
Och vad bör man tänka på när man går över till hösilage? Att hästarna ska vänjas in långsamt och så är jag medveten om, så jag menar mer vad man bör kolla upp gällande balarna så att de är okej och inte 'dåligt gjorda'?
Tacksam för svar!
Och vad bör man tänka på när man går över till hösilage? Att hästarna ska vänjas in långsamt och så är jag medveten om, så jag menar mer vad man bör kolla upp gällande balarna så att de är okej och inte 'dåligt gjorda'?
Tacksam för svar!