Jag är så jävla sugen på Hasselbackspotatis. Men, sen står det still.
Vad fasen ska jag servera till?
Eller ja, helt enkelt - jag ska bjuda på middag i helgen och har noll idéer.
Ska ha ostbricka och Amarone efter maten. Men varmrätt?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag är så jävla sugen på Hasselbackspotatis. Men, sen står det still.
Vad fasen ska jag servera till?
Eller ja, helt enkelt - jag ska bjuda på middag i helgen och har noll idéer.
Ska ha ostbricka och Amarone efter maten. Men varmrätt?
Joho! Blir ju bästa såsen! Rödvinssåser/tryffelsåser ska bara göras på riktigt fina viner (även om det nu finns ganska mga som tycker att Amaronevinerna är vulgo).Fast att laga sås på Amarone... Nej, det gör man inte...
Joho! Blir ju bästa såsen! Rödvinssåser/tryffelsåser ska bara göras på riktigt fina viner (även om det nu finns ganska mga som tycker att Amaronevinerna är vulgo).
Jag sällar mig till vulgo-tyckarna gällande Amarone. Dricker hellre en bra Barolo alla dagar i veckan.
Amarone tycker jag är ett kraftigt vulgovin utan finess. Så snobbig är jag
Kan du tipsa om en bra barolo? Särbon (som för tillfället är den som är stadd i kassa, dvs pyntar för dyrvinerna) ÄLSKAR amarone och är tämligen skeptisk till bordeaux som jag gillar ("de är blaskiga" ). Han gillar ofta andra italienska viner så jag borde kunna övertala honom att testa barolo.
Jag har sällan träffat en italienare jag gillat så jag har väldigt dålig koll på dem (förutom att jag inte klarar av primitivo).
Jag vill ha vin som harmonierar med maten, Ricossa är ett 159-kronors fynd.
Kan man lägga rabarber på en Aldo Conterno från 2008 är lyckan gjord (alla deras är bra, men dyra...)
Annars är Barbaresco kul!
Fast den Amaronen är väl ett dunkvin? Jag tyckte inte den var värd pengarna.Jag väljer vin först, sedan bestämmer jag vad jag ska äta till!
Budgeten för vin är rätt tilltagen för särbon om han kan tänkas gilla vinet (han betalar 289 kr för Tommasi amarone utan att darra på manschetten).
Barbaresco är väl lite lättare än barolo? Det går definitivt bort för honom isåfall.
Fast den Amaronen är väl ett dunkvin? Jag tyckte inte den var värd pengarna.
Helt OT men jag borde lära mig av dig - du serverar vuxenmiddag med fancy rödvin. Jag tänker bjuda på saft och kakor (och tror du fästmannen följer med på söndag? Han är väldigt välkommen)
Om du vill göra det jättelätt för dig, gör en beer can-chicken till. Behöver inte ens vara öl, jag har testad med både cider och rom o cola på burk och det funkar ypperligt alla tre!Jag har inte tänkt ha Amarone till maten, så gällande det har ni fria händer
Här finns resurser både vad det gäller rött, vitt, bubbel och öl!
Om du vill göra det jättelätt för dig, gör en beer can-chicken till. Behöver inte ens vara öl, jag har testad med både cider och rom o cola på burk och det funkar ypperligt alla tre!
Jag gör det jäkligt enkelt för mig. Tar en färsk kyckling ( eller två beroende på hur många ni är) kryddar runt om med oregano och grillkrydda och annat som jag känner för just den dagen tar burk öppnaren och öppnar ovansidan av burken lixom, sen ställer jag kycklingen på burken. Så du för in burken i kycklingen så långt tills den kan stå själv i en ugnsform/ plåt. Sen brukar jag slänga lite grönsaker runtom typ morötter, vitkål i större bitar, blomkål, broccoli ( vitkål och broccoli strax innan kycklingen är färdig för att den ska ha lita textur kvar). lite salt och peppar och olja på grönsakerna och sen in i ugnen på 200 grader. När kycklingen är klar så häller du skyn och vad som är kvar i burken i en gryta och reder den till sås. Kan ibland krävas lite smak bidrag, typ fond, sweet chilisås eller liknande!Kanske vore något! Har du något gött recept på lut?
Jag gör det jäkligt enkelt för mig. Tar en färsk kyckling ( eller två beroende på hur många ni är) kryddar runt om med oregano och grillkrydda och annat som jag känner för just den dagen tar burk öppnaren och öppnar ovansidan av burken lixom, sen ställer jag kycklingen på burken. Så du för in burken i kycklingen så långt tills den kan stå själv i en ugnsform/ plåt. Sen brukar jag slänga lite grönsaker runtom typ morötter, vitkål i större bitar, blomkål, broccoli ( vitkål och broccoli strax innan kycklingen är färdig för att den ska ha lita textur kvar). lite salt och peppar och olja på grönsakerna och sen in i ugnen på 200 grader. När kycklingen är klar så häller du skyn och vad som är kvar i burken i en gryta och reder den till sås. Kan ibland krävas lite smak bidrag, typ fond, sweet chilisås eller liknande!
Hur gott som helst!
Jag sällar mig till vulgo-tyckarna gällande Amarone. Dricker hellre en bra Barolo alla dagar i veckan.
Amarone tycker jag är ett kraftigt vulgovin utan finess. Så snobbig är jag
Första gången jag drack Amarone var jag såååå besviken. Trist. Har en flaska hemma just nu men den har jag fått, skulle inte köpa själv faktiskt (men folk envisas med att ge mig just amarone, för de vet att jag gillar rött). Finns många otroligt mycket godare viner i den övre prisklassen men under amarone-pris.
@athena_arabians : ett annat riktigt gott rödvin är Allesverloren, sydafrikanskt. Toriga nånting