Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Klassikern till hasselbackspotatis är väl oxfilé och rödvinssås. Perfekt om du ändå har vin hemma
Maj gad - skrev jag en TREVLIG sås?!
Du kan ju ta baconlindade skivor av oxfile, ca 5 cm tjock skiva filé och en skiva bacon runt om och steka en per person? Enkelt och väldigt gott + en god sås till det och potatisen.Och @Lovisaleonora, tja. Jag kanske borde satsa på det
Har dock aldrig lagat helstekt oxfilé, och har inget asbra recept på rödvinssås... Men har ju några dagar på mig att leta
Du kan ju ta baconlindade skivor av oxfile, ca 5 cm tjock skiva filé och en skiva bacon runt om och steka en per person? Enkelt och väldigt gott + en god sås till det och potatisen.
Glöm inte bort att varna om du använder tandpetare för att fästa baconet, alternativt att du tar bort den när du serverar. Det funkar annars att ta en bit okokt spaggetti istället för tandpetare, den blir mjuk under tillagningen och går att ätas upp utan risk att sticka sig.Ah. Låter asgött. Oxfilé och bacon känns som en bra grej!
Men wow, det där låter ju asgott. Är det svårt? Jag vet att du säger att det är lätt men är det alltså dumhuvudlätt eller jag-kan-laga-mat-lätt?Du kan ju ta baconlindade skivor av oxfile, ca 5 cm tjock skiva filé och en skiva bacon runt om och steka en per person? Enkelt och väldigt gott + en god sås till det och potatisen.
Det är jättelätt och blir jättegott. En tjock skiva filé, en skiva bacon som man lindar in filén i, fäster med tandpetare och steker på medelvärme till var och ens preferenser. Sås eller vinsky till om man vill. Jag åt det i lördags med ett gott kryddsmör, klyftpotatis och grönsaker.Men wow, det där låter ju asgott. Är det svårt? Jag vet att du säger att det är lätt men är det alltså dumhuvudlätt eller jag-kan-laga-mat-lätt?
Jag är så jävla sugen på Hasselbackspotatis. Men, sen står det still.
Vad fasen ska jag servera till?
Eller ja, helt enkelt - jag ska bjuda på middag i helgen och har noll idéer.
Ska ha ostbricka och Amarone efter maten. Men varmrätt?