Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det blir ju lönen en kan ta ut! Juste timpeng...Nu är det upp till var och en att avgöra om det extra jobbet är värt att förlora 0.30kr per bytta att få egengeggad bregott.
Räknar för skojs skull klart, baserar det på icke-KRAV, mest för att jag inte orkar få fram pris på KRAV-rapsolja.
Egengeggad:
Smör 500gr: 29.90kr + Rapsolja 150gr: 2.82kr = Totalt 750gr: 32.72kr
Motsvarar en 600gr-bytta för 26.18kr
Bregott, 600gr = 29.90kr
Nu är det upp till var och en att avgöra om det extra jobbet är värt 3.72kr per bytta att få egengeggad bregott.
För mig kostar ett paket smör och ett stort paket bregott ca lika mycket. Tror bregott var lite dyrare och om man går på priserna som nämns I tråden stammer det ju ganska väl. Oljan som används kostar ca vad som skiljer så ingredienserna kostar då samma.
MEN eftersom jag vispar upp smöret så det blir luftigt, och dessutom adderar lite vatten så får jag ut I volym lika mycket som två stora bregott. Och de är lika dryga som två bregott. Så därför hävdar jag att för mig är kostnaden att göra eget hälften. Jag får två paket för ett. Dessutom - färra kalorier med batter smak!!! :-D
I gram däremot är det inte så...
Jag är mycket sugen på att pröva det här receptet - här syrar man innan kärning:
http://matgeek.se/2013/12/21/tredagarssmor/
Tack för testen, och utlåtandet av slutresultatet! Nu är jag än mer sugen på att pröva!Detta är gjort nu! Och got!!! Jag syrade med yoghurt, och det var inte helt enkelt att få I tetran men det gick. :-) Syrade bara en av tre tetror, I tre dagar, det blev lagom för mig. Lättare än jag kom ihåg det att göra smör! Kan bero på bra köksmaskin nu, handhållen elvisp tog det lång lång tid!
Tack för receptet! Saltade med flingsalt (jodfritt). Mums!!
Tack för testen, och utlåtandet av slutresultatet! Nu är jag än mer sugen på att pröva!
Känner på mig att det kommer bli snart.