I forskningen ang vitlök har man inte spolat vitlök helt och totalt, utan som i allt annat man äter handlar det om mängd. För att dra en liknelse; Kanel är giftigt! Ska vi sluta äta kanel? Nej, men man ska vara klok och försiktig med mängderna, ffa till små barn.Det finns så många frågor efter att ha läst innehållsförteckningen att jag inte förstår att någon ö h t köper detta foder. Vitlök till häst, jag trodde det var klarlagt att det är allt annat än nyttigt.
Tredje största innehållsdelen är torkad frukt (sockerhalten!), fjärde är äpplesirap. Jag tror inte alls på nyttan av att skjuta in så mycket socker i en häst.
Ett annat exempel: Potatis innehåller solain, andra sorter mer. Blir potatisen grön ökar halten solanin till skadlig mängd, men även den "vita" potatisen har en försumbar mängd solanin. Det finns vissa sorters potatis som innehåller en högre mängd och som därför inte rekommenderas till små barn.
Nu har jag inte i huvudet den forskningsartikeln jag läste och jag orkar inte leta fram den.
Vitlök står som 6e bakifrån, vilket knappast kan utgöra den farliga mängd som anges i forskningen. Däremot ska man inte ge vitlökstillskott som många, inkl jag själv, gjorde i början på 2000-talet.
Ang sockerinnehållet; Struktur E har 6% socker och som jämförelse har krafft low starch musli 5 % socker. En (1) %-enhets skillnad. Inget jag höjer på ögonbrynen av, men vi resonerar alla olika.
Tycker iofs att det blir lite missvisande att de delar upp sockerinnehåll och stärkelse eftersom stärkelse och socker är båda kolhydratkedjor... Båda blir glukos (har jag för mig) vid nedbrytning i kroppen. Har någon den mer exakta processen i färskt minne?
Ska väl tillägga; Jag har inte några ekonomiska förbindelser med Hippolyt alls utan jag talar bara av egen erfarenhet av fodret.