Efterätt till Påsk?

BobberiBoo

Trådstartare
Jag behöver lite inspiration. jag har fått ansvaret för efterrätten till påskmiddagen och jag har fastnat totalt. Ska man göra tårta, paj eller något annat?

Jag har en idé om att göra egen vanilj och chokladpudding som serveras med lime och balsamicomarinerade jordgubbar. Funkar det tro??

Vad ska alla ni bukare äta till efterätt??
 
Jag har lite samma dilemma. Efterrätt på långfredagen har visst hamnat på mitt ansvar. Gluten- och laktosfritt. Har en vag tanke om någon typ av pannacotta, men det känns lite.... samma samma.
 
Jag har lite samma dilemma. Efterrätt på långfredagen har visst hamnat på mitt ansvar. Gluten- och laktosfritt. Har en vag tanke om någon typ av pannacotta, men det känns lite.... samma samma.
Har samma, måste fixa laktosfritt. Men grädde och mjölk är ju rätt så lätt att byta ut nuförtiden. men om du gör typ pannacotta men någon smak man inte brukar göra, typ mjölkchoklad, kokos eller mango.
 
Har samma, måste fixa laktosfritt. Men grädde och mjölk är ju rätt så lätt att byta ut nuförtiden. men om du gör typ pannacotta men någon smak man inte brukar göra, typ mjölkchoklad, kokos eller mango.
Det är lite så mina funderingar går. Ska diskutera saken med sambon ikväll.
 
Pavlova! Naturligt glutenfri och funkar lika med laktosfri grädde på. Och så kan du garnera med påsktema.
Bra tanke men nej. Vi ska äta middag hos svärföräldrarna (ta med efterrätt dit) och dom brukar alltid bjuda på just det som efterrätt på påsk. Jag vill nog ha något annat.
 
På jobbet blev jag ansvarig för efterrätten, och det blev vit chokladmousse med bär till. Inte så tung efterrätt. Funderade på ex Lemon Curd-paj eller Pavlova, eller fryst cheesecake med fräscha frukter. Tänker att man kanske vill ha något fräscht efter mycket mat.
 
Och den innehåller??

Mandelbottnar, mörk choklad/tryffel (jag har för mig att det var tryffel och sedan täckt med mörk choklad smaksatt med starkt kaffe (en gnutta cointreau) och sedan dekorerad med gula marsipankycklingar (ok det sista kan du slopa) Jag hade världens godaste recept men det har jag tappat bort och trots envist gogglande inte hittat igen.:down:
 
Mandelbottnar, mörk choklad/tryffel (jag har för mig att det var tryffel och sedan täckt med mörk choklad smaksatt med starkt kaffe (en gnutta cointreau) och sedan dekorerad med gula marsipankycklingar (ok det sista kan du slopa) Jag hade världens godaste recept men det har jag tappat bort och trots envist gogglande inte hittat igen.:down:
Låter gott, men vääldigt mastigt!O_o
 

Liknande trådar

Övr. Katt Min högt älskade moster gick bort i lördags och nu har jag hennes fina katt boende hos mig. Bondkatt, runt två år (har exakt...
2 3
Svar
52
· Visningar
7 877
Senast: Stereo
·
Relationer Känns väl egentligen lite för personligt att skriva detta såhär öppet, då jag har tillräckligt mycket info ute här för att man lätt ska...
8 9 10
Svar
196
· Visningar
17 063
Senast: TinyWiny
·
Övr. Hund Varning för långt inlägg och uthängning av mig själv som usel hundägare :o Men såhär. Jag kanske utnämner mig själv till bukes sämsta...
2 3
Svar
41
· Visningar
5 130
Senast: Korekatten
·
  • Låst
  • Artikel Artikel
Dagbok Jag har inte mått så bra på sistone, hälsan verkar vara nere i någon svacka. Jag är trött, yr och har haft koncentrationssvårigheter i...
Svar
0
· Visningar
405
Senast: cassiopeja
·

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

  • Ännu en kvinna
  • Vad gör vi? Del CCV
  • Motionscykel?

Hund, Katt, Andra Djur

  • Muddypaws 24/25
  • Avlivning älskade katt
  • Katt i påse

Hästrelaterat

Omröstningar

  • Tvättstugedrama
Tillbaka
Upp