skogaliten
Trådstartare
Var snäll och beskriv djurindustrin tack?Det är väl inte det minsta fel, eftersom jag inte vill äta kött? Ifrågasätter man det så blir ju hela den här tråden "fel", eller hur?
I min familj är vi två som inte äter kött och en (min man) som äter kött omän i begränsad mängd. Han tycker att just Beyond Burgers hamburgare är godare än de gjorda av riktigt kött, vilket är anmärkningsvärt tycker jag. (Och ja, jag brukade göra egna av fint färskmalet kött! Jag var en mästare på köttbullar dessutom!)
Man kan givetvis fundera kring "behovet" av just köttliknande substitut, men jag ser å andra sidan inget "fel" i det heller, då kärnan i det hela är att inte äta kött, inte stödja djurindustrin. Själv försöker jag alltmer komma från just substitut-grejen eftersom jag vant mig vid att utesluta kött och inte har det "behovet" längre. Men för de som vill äta vegetariskt/veganskt/växtbaserat tycker jag substituten är strålande. Jag inbillar mig nämligen lite att en avgörande orsak till att många inte fixar att sluta äta kött fastän de vill, är just saknaden av vissa maträtter som de inte vill vara utan. Och då är det ffa till en början alldeles utmärkt om där finns alternativ som är SÅ goda att man inte ens saknar köttet.
Har du besökt en djurindustri?
Vilken då? Hur ser sådan ut?
Vill du stödja nedhuggen regnskog i Amazonas och i Asien, för att arealerna med odlad soja, kikärtor, oljepalmer med mera ska kunna öka, vilket krävs för att tillverka köttsubstituten, och tillfredsställa "köttsubstitutindustrin" med råvara?
Vill du att Sveriges biologiska mångfald ska minska genom att betesmarkerna planteras igen med granskog?
Varför inte äta svenskodlad vegetarisk mat, direkt tillagad från råvaror, istället för industrimat, som ingår i den internationella råvaruhandeln.