Buljong i spenatsoppa

Zpunk

Trådstartare
Tänkte testa den här spenatsoppan:

https://recept.mabra.com/spenatsoppa-52/

Men jag är mer eller mindre hopplös på matlagning, så vad för buljong är det jag ska ha?

Avskyr också när det står ”peppar”, vilken sort? Vi har typ fyra-fem olika kryddburkar hemma med olika sorters peppar (men själv använder jag bara svart och vit, har ingen aning om vad de andra används till…)
 
Tänkte testa den här spenatsoppan:

https://recept.mabra.com/spenatsoppa-52/

Men jag är mer eller mindre hopplös på matlagning, så vad för buljong är det jag ska ha?

Avskyr också när det står ”peppar”, vilken sort? Vi har typ fyra-fem olika kryddburkar hemma med olika sorters peppar (men själv använder jag bara svart och vit, har ingen aning om vad de andra används till…)
Grönsaks- eller hönsbuljong brukar funka bra i grönsakssoppor. Lös upp en buljongtärning i den angivna mängden vatten (varmt underlättar) och häv i.

Enbart ”peppar” brukar avse svartpeppar, annars är det utskrivet vilken sort.
 
Tänkte testa den här spenatsoppan:

https://recept.mabra.com/spenatsoppa-52/

Men jag är mer eller mindre hopplös på matlagning, så vad för buljong är det jag ska ha?

Avskyr också när det står ”peppar”, vilken sort? Vi har typ fyra-fem olika kryddburkar hemma med olika sorters peppar (men själv använder jag bara svart och vit, har ingen aning om vad de andra används till…)
Hade använt höns- eller grönsaksbuljong. När det står "peppar" är det alltid svartpeppar för mig.
 
Jag använder alltid svartpeppar. Tycker att vitpeppar smakar och luktar unket.

När det gäller buljongen brukar jag använda kycklingbuljong men det är en smaksak.
 
Tänkte testa den här spenatsoppan:

https://recept.mabra.com/spenatsoppa-52/

Men jag är mer eller mindre hopplös på matlagning, så vad för buljong är det jag ska ha?

Avskyr också när det står ”peppar”, vilken sort? Vi har typ fyra-fem olika kryddburkar hemma med olika sorters peppar (men själv använder jag bara svart och vit, har ingen aning om vad de andra används till…)
Jag hade kört hönsbuljong och svartpeppar i den soppan.
 
Numer är svart och vitpeppar väldigt lika.
Vanligaste ursprung är vietnam.
svartpepparen "skalas" och blir då vitpeppar.
Finns fortfarande den lite dyrare indonesisiska vitpepparen hos en del leverantörer. Det är det traditionella sättet att få fram vit peppar
Den skördas mogen med rött skal som läggs i jutesäckar i floden. Då ruttnar det röda skalet bort och det ger den typiska vitpepparsmaken.
Kryddpeppar, rosepeppar är inte peppar dvs piper nigrum
 
För mig är buljongen alltid grönsaks- och pepparn alltid svart- oavsett vad som lagas (och oavsett om receptet säger annat).
 
Tänkte testa den här spenatsoppan:

https://recept.mabra.com/spenatsoppa-52/

Men jag är mer eller mindre hopplös på matlagning, så vad för buljong är det jag ska ha?

Avskyr också när det står ”peppar”, vilken sort? Vi har typ fyra-fem olika kryddburkar hemma med olika sorters peppar (men själv använder jag bara svart och vit, har ingen aning om vad de andra används till…)
Vad tänker du är det värsta som skulle hända om du tog "fel" buljong eller peppar?
 
Tänkte testa den här spenatsoppan:

https://recept.mabra.com/spenatsoppa-52/

Men jag är mer eller mindre hopplös på matlagning, så vad för buljong är det jag ska ha?

Avskyr också när det står ”peppar”, vilken sort? Vi har typ fyra-fem olika kryddburkar hemma med olika sorters peppar (men själv använder jag bara svart och vit, har ingen aning om vad de andra används till…)
Jag tycker att det är godast med hackad spenat och så har jag i en skvätt grädde på slutet. Föredrar vitpeppar till denna rätt, men vit eller svart spelar väldigt liten roll för de flesta
 
Tänkte testa den här spenatsoppan:

https://recept.mabra.com/spenatsoppa-52/

Men jag är mer eller mindre hopplös på matlagning, så vad för buljong är det jag ska ha?

Avskyr också när det står ”peppar”, vilken sort? Vi har typ fyra-fem olika kryddburkar hemma med olika sorters peppar (men själv använder jag bara svart och vit, har ingen aning om vad de andra används till…)
Jag har grönsaksbuljong, salt, ingefära och lite vitpeppar i när jag gör spenatsoppa
 
Varför då fråga andra? Välj det du tycker är gott. Den peppar du gillar och buljong du gillar.

Jag hoppas du skojar? Jag frågade såklart för att jag inte hade en aning om vad som skulle passa till i form av buljong, det är inget jag brukar använda när jag lagar mat.
 
Jag hoppas du skojar? Jag frågade såklart för att jag inte hade en aning om vad som skulle passa till i form av buljong, det är inget jag brukar använda när jag lagar mat.
Om du inte brukar använda buljong så kan det vara i poäng i att köpa en sort som går att ha till mesta möjligt för att kunna ha den till annat i framtiden. Röstar på grönsaksbuljong av den anledningen.
 

Liknande trådar

Övr. Hund Min snart fem månaders dvärgpudel tycker Mush inte är såhär jättegott. Hon äter, men jag får truga henne. Hon ska egentligen äta nio...
2 3 4
Svar
70
· Visningar
4 696
Mat Har ni något gott recept på någon god dressing eller sås som är snabb och lätt att göra, som är mild och som inte innehåller en massa...
5 6 7
Svar
129
· Visningar
6 734
Senast: Enya
·
Hundhälsa Jag behöver råd.. Det blev ett långt inlägg, men jag hoppas någon orkar läsa det ändå. Har en schäferhane på fem år, som kort och gott...
2
Svar
20
· Visningar
7 246
Hundhälsa V är en kastrerad risenschanuzerhane. Jag har haft honom sen han var 6 månader. Han har alltid varit en energisk hund och ganska "hård i...
Svar
19
· Visningar
4 848

Bukefalos, Hästnyheter, Radannonser

Allmänt, Barn, Dagbok

Hund, Katt, Andra Djur

  • Avels fråga
  • Hur är processen
  • Uppdateringstråd 30

Hästrelaterat

Omröstningar

Tillbaka
Upp