Monkie
Trådstartare
Funderar lite såhär på kvällskvisten. Jag har länge funderat på att bli vegetarian. Mina skäl är :
1. Jag är djurvän. Jag kan tänka mig att äta kött av djur som behandlats bra men det kan man väl knappast veta om man inte ägt djuret själv.
2. Hälsoskäl för min egen del.
3. Jag vill värna om miljön.
Men jag tvekar lite då jag gillar kött och ffa kyckling mycket. Och jag är sanslöst dålig på att laga mat och heller inte särskilt intresserad av att lära mig. Resten av familjen hatar grönsaker och sallader och även fisk.
Känner mig egoistisk som inte riktigt vågar ta steget.
Ni som blivit vegetarianer, märker ni positiva fördelar hälsomässigt?
Hur gör ni till vardags när familjen käkar köttbullar, köttfärssås, grillar? Bytar ni mot vegetariska ersättningsprodukter, lagar ni något eget eller käkar ni bara tillbehören? Grilla en morot när familjen käkar biff, håller det i längden när man egentligen tycker om kött?
Viktmässigt, gått upp eller ner?
1. Jag är djurvän. Jag kan tänka mig att äta kött av djur som behandlats bra men det kan man väl knappast veta om man inte ägt djuret själv.
2. Hälsoskäl för min egen del.
3. Jag vill värna om miljön.
Men jag tvekar lite då jag gillar kött och ffa kyckling mycket. Och jag är sanslöst dålig på att laga mat och heller inte särskilt intresserad av att lära mig. Resten av familjen hatar grönsaker och sallader och även fisk.
Känner mig egoistisk som inte riktigt vågar ta steget.
Ni som blivit vegetarianer, märker ni positiva fördelar hälsomässigt?
Hur gör ni till vardags när familjen käkar köttbullar, köttfärssås, grillar? Bytar ni mot vegetariska ersättningsprodukter, lagar ni något eget eller käkar ni bara tillbehören? Grilla en morot när familjen käkar biff, håller det i längden när man egentligen tycker om kött?
Viktmässigt, gått upp eller ner?