Så uppfattar jag det inte alls då det inte gavs som exempel utan som vad jag uppfattade
@Cambrie skrev om hur hon själv uppfattade det. Jag tror inte någon uppfattar sig själv som en nidbild.
Uppenbarligen förstod någon var jag ville komma med min poäng i alla fall
Den långsiktiga lösningen är att ha nolltollerans på att anpassa samhället så att det blir lättare att diskriminera kvinnor och ha separata regler för kvinnor och män och inte ge efter för krav på anpassningar så att de passar muslimska sedvänjor.
Just med badtider är det extra knepigt då det finns många som är obekväma med att bada samtidigt som män. Det skulle vara enklast kortsiktigt att ha separata badtider för kvinnor och män men jag ser det som just en kortsiktigt och felaktig lösning sett ur ett samhällsperspektiv.
Det finns säkert de som skulle föredrar separata mans- och kvinnotider på biblioteket också, specialla skolor för flickor och pojkar, för att inte tala om andra sporthallar och idrottsanläggningar. Vart drar vi gränsen? Och sen en fråga i tiden, det är en betydande del av befolkningen som inte anser sig vara varken män eller kvinnor, och de tillhör definitivt de som är mest uttittade. Ska inte de i jämnlikhetens namn då också ha separata badtider? Och vem ska betala de ökade kostnaderna? Hur ska man göra om en skolklass ska bada? Ska de dela upp sig så de matchar badtiderna för att alla ska kunna få det som de önskar? Och så har vi Idrottslektionerna? Ska de vara separerade, att lära sig simma ingår i läroplanan (tror det gör det fortfarande)?
Det blir också problematiskt med personalen, hur löser man bemanningen på badet när man behöver ta hänsyn till kön också?
----
Ser man bad som en isloerad företeelse som inte påverkar eller påverkas av samhället så är det givetvis okej, men som en samhällsfråga så nej. Man kan inte göra specialregler för enbart badanläggningar då kommer andra intressen också kräva samma sak.
En fråga som "Varför kan min ena dotter få utöva sitt fritidsintresse (simning) men min andra dotter kan kan inte släppa iväg då hon vill träna gymnastik och inte min tredje heller som spelar tennis det finns män som vistas i anläggningarna, tränar samtidigt och till och med är tränare." vill jag inte ska bli aktuell" och inte heller "Jag fick inte förlägning på vikariatet. Könsfördelningen blir fel i så fall, vi måste klara de separata kvinnotiderna och även om det är få män som jobbar på badet så går inte scheman ihop vid semestrar om vi är för många män"
Som jag skrivit - jag förstår vad ni menar och i den perfekta världen hade ju det gjort att kvinnor skulle kunna bada då fritt. Men var drar vi gränsen? Ska vi förbjuda sjal? Det kommer att innebära att alla muslimska kvinnor som måste bära sjal för sin man kommer att få stanna hemma. Och alla muslimska kvinnor som själva väljer att bära sjal för att de enligt sina normer inte VILL visa sig för män kommer också att stanna inne. Jag kan som jag skrivit inte se hur sådana lagar och regler skulle gynna någon, allra minst de förtryckta kvinnorna och det är också bad. Jag tycker nog inte det går att jämföra med bibliotekstjänster faktiskt, men det är jag. Och eftersom vi även är mängder, för det är vi med all säkerhet, av svenska kvinnor som känner likadant, ser jag inte problemet med att ha en kväll öppet i veckan för just kvinnor. Och nej, finns behovet tycker jag man kan ha en kväll öppen för övriga kön också, men jag har aldrig hört att behovet funnits?
När det kommer till skolan har vi ett regelverk - gå på SFI annars får du inga pengar. I vår kommun är detta STENHÅRT, även i grannkommunen, vilket är de två kommuner jag har erfarenhet av men skulle tippa på att det är samma i alla kommuner. Det är samma med samhällsinformation (som jag dock personligen skulle vilja ha mer av) gå på den för att lära dig hur det fungerar i Sverige, annars får du inga pengar. Det ska sägas att de allra flesta familjer inte har råd att vara utan två inkomster, de går på sin SFI eftersom det behöver pengarna. Dock hjälper ju detta inte de familjer där kvinnan blir hemma på grund av barnafödande - hon blir ju oftast föräldraledig tills hon blir gravid på nytt, då blir hon föräldraledig igen. DET är ett problem och sker ofta i de mest radikala familjerna, men å andra sidan är det inte de kvinnor som kommer överhuvudtaget till en badhall oavsett vilket så för dem spelar det nog ingen roll. Där kan absolut lagstiftning med pappamånader etc hjälpa, men man ska då också ha i åtanke att alla ska vara lika inför lagen, självklart ska sådana lagar även gälla för etniskt svenska.
När det kommer till simundervisningen i skolan får man inget betyg om man inte simmar, deltar man inte i lektionerna får man inget studiebidrag, det tror jag nog att skolorna kan bli tuffare med, här jobbar de otroligt mycket med värdegrund och sådant och drar in studiebidraget ganska snabbt, vilket är helt rätt, men jag har förstått att det inte fungerar så i många kommuner.
Som jag skrev innan, vi som jobbar med integration vill allra helst att kvinnorna ska komma ut - det gör de inte om man för att försöka komma åt männen genom att begränsa deras liv ännu mer.