Sv: Att göra det omöjliga, halvera sin vikt
*till ts*
Jag har precis börjat min resa. Jag kom till gränsen att kroppen gjorde ont och läkarna vill sätta in mig på en diabetes 2 utredning. 12/1 sa jag till mig själv att det är dags för att sluta med jag-kommer-aldrig-ut-ur-det här-buuuuhuuuu. Då vägde jag 109kg till min 168cm långa kropp... Funderade länge på GBP men jag frågasätter om det är värd att dumpa mat och aldrig kunna äta en trerätters på middagsbjudar. - Nej jag vill inte offra det. Speciellt inte tillsammans med ett mycket fysisktkrävande jobb jag har..
Innan åt jag skit. Läsk till varje middag. Stora middagar med myyyyycket kolhydrater.. Chips och snask varenda dag..
Nu mindre än månad senare väger jag 96.5kg. Jag rasade i början men nu börjar det sakta ner lite.
Jobbar jag hårt, så äter jag 1800 kcal. Har jag en lugn dag äter jag bara 1200 kcal. Jag går aldrig hungrig, bara man planerar.
En typiskt 1200 kcal dag:
Frukost: Kaffe med lite lättmjölk. Havregrynsgröt med lågkalorie-äpplemos. = 300 kcal
Lunch: 2st knäckebröd med 12% cream cheese. 1 ägg och ev nån frukt. = 300 kcal
Middag: Fetsnåla proteinkällor ex. Kyckling eller nötfärs. Mycket sallad.
Istället för ex. Pommes och potatisklyftor så tar jag morötter! Vitkål är nästan gratis och man kan göra mycket med det! Det går att äta pasta mm. Men det ska vara en lagom mängd. Mina grundregel är att pastamängden ALDRIG får vara mer än 1/4 av tallriken. = 500 - 600 kcal
Har jag tur så har jag kalorier över efter middagen, då unnar jag mig en liten bit mörk choklad. Här om kvällen hade jag till och med "råd" med Olw stjärnor! 50 gram blir man lagom nöjd på, man behöver inte trycka i sig hela påsen!
Varje lördag har jag "ät-va-tusan-du-vill"- dag. Tex. Idag ska jag ha ryggbiff med pommes, bea och sallad. Men inom begränsningar. Pommes mängden får inte överstiga mer än 1/4 av tallriken. Jag äter fortfarande samma lunch och frukost. På kvällen kanske jag ska äta några grillringar, har inte bestämt mig. Men samma där, jag behöver ju faktiskt inte äta upp hela påsen!
På lördagar räknat jag inte kalorier öht.
Dessutom försöker jag gå två stycken 3-4km rundor om dagen. En promenad tar mig ca 30min. Nånstans måste du ju få plats med en 30 min promenad.
Redan efter 1 vecka har jag fått grymt mycket bättre kondis!
När jag är nere på 85 kg tänkte jag börja springa!
Jag ska hela vägen ner till 62kg. Jag var där för ett par år sedan. Men jag SVEK mig själv och gick upp det dubbla jag gick ner... Det är ingen annans fel utom mitt eget. Totalt ska jag gå ner 49 kg. Men nu har jag bara 36,5 kg kvar! Jag kanske inte är i målvikt förens nästa år och vad tusan gör det?
Det ger mig i sånafall tid att lära mig en ny livsstil som ska vara livet ut!
Så komigen! Den är fantastiskt på andra sidan!
*till ts*
Jag har precis börjat min resa. Jag kom till gränsen att kroppen gjorde ont och läkarna vill sätta in mig på en diabetes 2 utredning. 12/1 sa jag till mig själv att det är dags för att sluta med jag-kommer-aldrig-ut-ur-det här-buuuuhuuuu. Då vägde jag 109kg till min 168cm långa kropp... Funderade länge på GBP men jag frågasätter om det är värd att dumpa mat och aldrig kunna äta en trerätters på middagsbjudar. - Nej jag vill inte offra det. Speciellt inte tillsammans med ett mycket fysisktkrävande jobb jag har..
Innan åt jag skit. Läsk till varje middag. Stora middagar med myyyyycket kolhydrater.. Chips och snask varenda dag..
Nu mindre än månad senare väger jag 96.5kg. Jag rasade i början men nu börjar det sakta ner lite.
Jobbar jag hårt, så äter jag 1800 kcal. Har jag en lugn dag äter jag bara 1200 kcal. Jag går aldrig hungrig, bara man planerar.
En typiskt 1200 kcal dag:
Frukost: Kaffe med lite lättmjölk. Havregrynsgröt med lågkalorie-äpplemos. = 300 kcal
Lunch: 2st knäckebröd med 12% cream cheese. 1 ägg och ev nån frukt. = 300 kcal
Middag: Fetsnåla proteinkällor ex. Kyckling eller nötfärs. Mycket sallad.
Istället för ex. Pommes och potatisklyftor så tar jag morötter! Vitkål är nästan gratis och man kan göra mycket med det! Det går att äta pasta mm. Men det ska vara en lagom mängd. Mina grundregel är att pastamängden ALDRIG får vara mer än 1/4 av tallriken. = 500 - 600 kcal
Har jag tur så har jag kalorier över efter middagen, då unnar jag mig en liten bit mörk choklad. Här om kvällen hade jag till och med "råd" med Olw stjärnor! 50 gram blir man lagom nöjd på, man behöver inte trycka i sig hela påsen!
Varje lördag har jag "ät-va-tusan-du-vill"- dag. Tex. Idag ska jag ha ryggbiff med pommes, bea och sallad. Men inom begränsningar. Pommes mängden får inte överstiga mer än 1/4 av tallriken. Jag äter fortfarande samma lunch och frukost. På kvällen kanske jag ska äta några grillringar, har inte bestämt mig. Men samma där, jag behöver ju faktiskt inte äta upp hela påsen!
På lördagar räknat jag inte kalorier öht.
Dessutom försöker jag gå två stycken 3-4km rundor om dagen. En promenad tar mig ca 30min. Nånstans måste du ju få plats med en 30 min promenad.
Redan efter 1 vecka har jag fått grymt mycket bättre kondis!
När jag är nere på 85 kg tänkte jag börja springa!
Jag ska hela vägen ner till 62kg. Jag var där för ett par år sedan. Men jag SVEK mig själv och gick upp det dubbla jag gick ner... Det är ingen annans fel utom mitt eget. Totalt ska jag gå ner 49 kg. Men nu har jag bara 36,5 kg kvar! Jag kanske inte är i målvikt förens nästa år och vad tusan gör det?
Det ger mig i sånafall tid att lära mig en ny livsstil som ska vara livet ut!
Så komigen! Den är fantastiskt på andra sidan!