Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Aha - deet är till Våla man ska åka!Handlade i Östervåla idag pga annat ärende. Det fanns t.o.m. toapapper
Hemma i byn är det lite klent i pastahyllan men annars som vanligt.
Aha - deet är till Våla man ska åka!
Visst att människor är flockdjur men man kan väl ändå tänka själv?
Vad behöver jag, vad tycker jag om, vad kan rimligtvis gå åt under två veckor?
Istället för att gå bananas och köpa allt som är löst samtidigt som både myndigheter och handlat hela tiden påtalar att detta inte är en någon livsmedelskris, leveranserna går som de ska.
Jag fortsätter lugnt att småhandla när jag behöver, någon bal med toapapper har jag aldrig köpt och kommer inte börja nu heller.
Va! Ger sig folk på personalen? Det är ju helt galet! Vad tänker dom att det ska leda till?Jag var in till närbutiken för att köpa mig en flaska vin och passade på att strosa runt lite bland hyllorna. Kan konstatera att hela Peebles tänkt leva på pasta och krossade tomater... lite väntat, men det som gjorde mig förbannad var ett personalen vid varje kassa satt upp skyltar i still med; "...Don't verbally abuse our staff..." Alltså, det är en sak att folk tokhandlar men om de inte kan uppföra sig civiliserat längre förtjänar de tamesjutton både en lavett och att få sitta hemma med sitt sketna toapapper och hosta betydligt längre än två veckor!
Nu pratade jag med kassörskan och det var tydligen framför allt större butiker i kedjan som blivit drabbade av folk som blivit arga, men ändå. Finns ingen jäkla ursäkt.
Butikspersonalen lär ju också lätt bli sjuka iom smittan, måste vara extremt svårt att klara sig undan med så många olika människor varje arbetspass. Nästan oavsett vilka risker eller hur god hygien man harHälften av all butikspersonal lär ju snart bli sjukskrivna pga utbrändhet och stress
Jag har rågbröd hemma som håller till 27/7Extremt ologiskt eftersom mörkt bröd i allmänhet håller sig bättre än vitt bröd
Va! Ger sig folk på personalen? Det är ju helt galet! Vad tänker dom att det ska leda till?
Jag är lite tjenis md en tjej i kassan på min Lidl, handlar ofta där för att om jag bara går runt hörnet av mitt hus ser jag affären och efter ett tag blir man ju igenkänd.
Jag var där i tisdags och det var fullkomligt galen stämning. Aldrig sett så mycket folk på Lidl och i vanliga fall plockar dom flesta ner sakerna i sådana där rullkorgar, några få tar kundvagnar men då var det i princip bara stora kundvagnar. Jag behövde toapapper och knyckte den allra sista som låg där helt ensam, kom antagligen i sista sekunden. Jag hade inte en aning om hysterin så jag blev chockad och frågade om det varit så flera dagar, hon sa att när det spridits så mycket om Coronaviruset så hade dom blivit översköljda av kunder. Det här var liksom mitt på dagen också så jag undrar om folk tog ledigt för att handla för inte såg majoriteten ut att vara pensionärer.
Jag är glad att jag hann samla på mig lite mat innan jag blev sjuk, var som att jag kände på mig att det skulle behövas och har behövt det jag köpt hem, tycker dock att jag varit rimlig i vad jag köpt, jag har så att det räcker 2-3 veckor vilket inte känns överdrivet, speciellt inte nu när jag inte kan gå till affären. Insåg dock att jag glömt både tvål och tandkräm och har lite andra saker som t.ex. apelsiner och sånt som gått åt. Om det skulle krisa har jag torrvaror för att klara mig ytterligare en tid men då väldigt torftig, men det är bara i nödfall det kommer behövas.
Har ni ett kriskris lager? Alltså att ni har sådant som går åt hela tiden rullande och utöver det ett litet lager med mjöl och typ rågflingor/havregryn/knäckebröd osv som ni tänker att ni bara ska ta vid en större kris?
Butikspersonalen lär ju också lätt bli sjuka iom smittan, måste vara extremt svårt att klara sig undan med så många olika människor varje arbetspass. Nästan oavsett vilka risker eller hur god hygien man har
Har ni ett kriskris lager? Alltså att ni har sådant som går åt hela tiden rullande och utöver det ett litet lager med mjöl och typ rågflingor/havregryn/knäckebröd osv som ni tänker att ni bara ska ta vid en större kris?
Nej, jag har endast sånt som går åt rullande. Men ofta köper jag när det är extrapris (tex nu har willys 3 st rågrut billigare) och då har jag ofta rågrut för några veckor framöver. Dvs sånt jag vet att jag ändå alltid använder i matlagningen, köper jag mer av när det är billigare. Därför blir det automatiskt att jag har ett lager, så jag behöver inte bunkra i ordets rätta bemärkelse.
Har ni ett kriskris lager? Alltså att ni har sådant som går åt hela tiden rullande och utöver det ett litet lager med mjöl och typ rågflingor/havregryn/knäckebröd osv som ni tänker att ni bara ska ta vid en större kris?