Både ni som preppar och ni som inte gör det, alltså vad för konserver har ni hemma regelbundet? När jag storhandlade igår (sker kanske var tredje månad och resten av tiden handlar jag x gg per vecka i min lilla coopbutik tvärs över gatan ), så slog det mig att jag knappt köper konserver alls. De enda konserverna jag regelbundet köper är krossade tomater, kokosmjölk, majs, oliver och ibland på sommaren tonfisk . Köper ifs också almejas på koncerv när jag är i Spanien. På denna tråd låter det som folk köper mängder/mkt konserverad mat/konservburkar - vilka då? Äts de till vardags?
För egen del köper jag tex hellre färska champinjoner än champinjoner på burk. Sen förstår jag självklart att konserver behövs om man preppar. Men äter ni då även detta till vardags iom att prepping maten bör, såsom jag förstår det, ätas upp med jämna mellanrum och fyllas på med ny mat?
/nyfiken
Jag älskar konserver! Jag har alltid krossade tomater och tonfisk hemma, eftersom de (ihop med lök) är stapelföda i matlådorna. När jag ska lyxa till pastan blir det Bullens pilsnerkorv, sedan har jag majs, bambuskott och champinjoner (mycket godare än färska!). Är jag lat äter jag ibland köttsoppa på burk och när jag glömt handla frukt kan det bli både mandarinklyftor, persikor och ananas som komplement istället för att åka till närmaste affären i onödan.
Kondenserad mjölk har jag också, men den använder jag bara när jag gör glass, så det brukar räcka med 1-2 burkar.
Just ja! Makrill i tomatsås höll jag på att glömma. Mums på knäckemackan.