Men en häst som genomgått trauma såsom en vrickning är blir ju frisk efter behandling samt vila. DÄREFTER sätter man igång den på vettigt vis- inte när den fortfarande inte är helt OK.
Om vrickningen är så stor att hästen blir halt så ska den givetvis inte arbetas, men jag menar om det vrickat sig/sträckt sig eller liknande så att den rör sig normalt nästan hela tiden men man ser en liten störning vid vissa rörelser eller övningar. Då är inte vila bra. Då gäller det att röra på hästen, men INTE anstränga. Det är stor skillnad på de två exemplen för mig.
En bra ryttare kan skilja på om hästen är svag- kan få hästen till jämnt arbete eller om det är ngt fel- om den inte blir bättre på några träningar.
Det du kallar för att dölja fel handlar mer om att ryttaren har förmåga att avgöra om det är en svaghet eller annat.
Jag har inte skrivt något om att dölja fel. Du har nog blandat ihop mitt svar med någon annans. Om ryttaren inte har förmågan att känna när rörelsen är störd vid vissa situationer, då ökar ju risken markant för att denne ska rida sin häst till en skada/överbelastning/inflammation.
Att börja traska runt på rötter o sten kan ju förvärra skadan- lätt o skadan blir permanent.
Ja det är ju ingenting man ska mixtra med själv, som jag skrev tidigare. Hur man rider, om man ska rida ska utbildad ET, veterinär eller liknande vara med och diskutera. Jag tycker som sagt att man inte ska avgöra sånt här själv även om man är väldigt duktig. Ett oberoende öga och kvalificerad kompetens är ovärderligt då.