Kanske detta kunde vara något:
PicciniChianti, 2020.
Kostar 89 kr.
Beskrivning:
"Bärig smak med inslag av körsbär, örter och skogshallon."
Länk
Ja! Det är bra för sin prisklass.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Kanske detta kunde vara något:
PicciniChianti, 2020.
Kostar 89 kr.
Beskrivning:
"Bärig smak med inslag av körsbär, örter och skogshallon."
Länk
Får tyvärr inte kosta mer än 85kr flaskan enligt föreningens stadgarKanske detta kunde vara något:
PicciniChianti, 2020.
Kostar 89 kr.
Beskrivning:
"Bärig smak med inslag av körsbär, örter och skogshallon."
Länk
Då får föreningen uppdatera sina stadgar. 89 är systemets standardpris för "hyggliga viner av standardklass".Får tyvärr inte kosta mer än 85kr flaskan enligt föreningens stadgar
Ähum sade jag att jag var dålig på vin?
Tänker dock att rött väl är mer höstigt?
De sattes i juliDå får föreningen uppdatera sina stadgar. 89 är systemets standardpris för "hyggliga viner av standardklass".
De sattes i juli
Nej de dricker nog en hel del vin. Tanken är att våra avgifter inte bara ska gå till drickaAv nån som inte köper vin så ofta..?
Nej de dricker nog en hel del vin. Tanken är att våra avgifter inte bara ska gå till dricka
Det här tycker jag är ett riktigt prisvärt och gott rött vin, kostar 69 kr och borde passa fint till svamprätter: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/casa-vinironia-palloncino-303401/Kan absolut ingenting om vin brukar gå till systemet och fråga så fort jag ska ha något dvs väldigt sällan.
Men om man nu ska bjuda på middag med svamp i tex en kantarellasagne. Vad hade ni valt då? Max 85kr/flaska
Håller med dig om att en vällagrad chardonnay passar bra till svamprätter. Många sydafrikanska viner, i synnerhet sådana som har några år av lagring på nacken brukar passa bra.Tll rätter med svamp tycker jag att en chardonnay som är lite "tjockare" brukar passa bra. En med mkt fyllighet på smakklockorna. Tex från Kalifornien.
Nej de dricker nog en hel del vin. Tanken är att våra avgifter inte bara ska gå till dricka
Var på vippen att föreslå det också men tänkte att två tips från mig kanske räckte!Vad dricker de för vin då?
Tipsar om detta i den prisklassen.
https://www.systembolaget.se/produkt/vin/dao-1252001/
Crémant är ofta mycket prisvärda alternativ till champagne tycker jag och mycket, mycket godare än cava och proseco.Det här har varit mitt "go-to"-rödvin i sommar för övrigt: https://www.systembolaget.se/produkt/vin/tamaral-216301/
Väldigt fylligt och passade fint till t.ex. saltimbocca och grillat lamm.
Drack även detta bubbel som var otroligt gott, torrt och, för en amatör som mig, förvillande likt champagne:
Visa bifogad fil 75574
Ja, vi kom fram till just den slutsatsen också! Mitt absoluta favorit-bubbel är just en crémant de Bourgogne som kostar £12, alltså typ 145 kr, och den jag la upp här senast ligger liknande i pris. För mig som inte är någon kännare på något vis känns det extremt prisvärt som alternativ till champagne! Prosecco är väldigt sött i jämförelse, och cava kan väl ligga där emellan någonstans (beroende på en massa saker, naturligtvis).Crémant är ofta mycket prisvärda alternativ till champagne tycker jag och mycket, mycket godare än cava och proseco.
Prosecco är ju kolsyrat vittvin (I kid you not) medan crémanter ändå tillverkas med typ samma metod som champagne.Ja, vi kom fram till just den slutsatsen också! Mitt absoluta favorit-bubbel är just en crémant de Bourgogne som kostar £12, alltså typ 145 kr, och den jag la upp här senast ligger liknande i pris. För mig som inte är någon kännare på något vis känns det extremt prisvärt som alternativ till champagne! Prosecco är väldigt sött i jämförelse, och cava kan väl ligga där emellan någonstans (beroende på en massa saker, naturligtvis).
Ja, franciacorta är en stor favorit här! Lite svårt att få tag på dock (säger jag som bor i ett land där Systembolaget inte finns - på gott och ont).Prosecco är ju kolsyrat vittvin (I kid you not) medan crémanter ändå tillverkas med typ samma metod som champagne.
Den största skillnaden mellan champagnemetoden och proseccos tillverkning är lagringstiden. Champagne måste lagras minst 2 år (de flesta lagrar 3 år) medan prosecco är lagrat i ca 2-3 månader.
Jag kan förresten tipsa om franciacorta, italienska bubblor gjorda med champagnemetoden. Lite rundare i smaken, men torrt och oftast väldigt gott! (Dock ganska dyrt pga lång tillverkning).