Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Jag har lite samma problem. Men då säger jag som det är: jag är varken bonde eller sommelier och ber om rådJag älskar vin men har dåliga vinkunskaper..
De chilenska viner som jag har druckit har påminnt ganska mycket om spanska viner, lite fruktig, rund smak med en del sötma. Inte tillräckliga smaksensationer för att jag ska lägga namnen på minnet, men helt klart drickbart.Äsch då! Bara för det så bokade jag bord på Boqueria ikväll för att researcha Jag är faktiskt säker på att det fanns ett chilenskt rött vin, klart drickbart på vinmenyn när jag var där en gång!
De chilenska viner som jag har druckit har påminnt ganska mycket om spanska viner, lite fruktig, rund smak med en del sötma. Inte tillräckliga smaksensationer för att jag ska lägga namnen på minnet, men helt klart drickbart.
Baron de Ley!! Mmmmm.... Fast de gånger jag köpt den på senare tid har den ALLTID varit rejält korkig, så nu vågar jag inte köpa den längre.....Åh vin,
Tommasis ripasso har länge varit bordsvinet, men nu har det fått sig en konkurrent i
Ca´Marrone ett ekologiskt 99 kronors fynd för oss som gillar fylliga viner med mycket karaktär.
Annars är några favoriter
Alles Verloren Tinta Barrocka
Baron del ley rioja, även om jag tycker att de senare årgångarna har blivit lite sämre (och framförallt har vinet blivit dyrare)
Till höstlamm och tända ljus är aldrig en riktigt god Amarrone fel.
Nu till sommaren kan jag gärna ta något från Cotes Du Rhone (ursäkta min franska ids inte googla korrekt stavning )
Tidigare drack vi mycket pinotageviner men jag tycker att det blivit svårt att hitta bra flaskor på systemet nu för tiden.
En kall Rosé njuts gärna ute i solen,
jag är ingen vitvinsdrickare, men om det krävs så föredrar jag något från Alscace eller en Chablis,
Dricker gärna en IPA som sällskap under matlagning och där vill jag tipsa om Röbäck från Westerbottensbryggerier, eller Session Pale Ale från Oppigård (finns som folköl!) Fast nu var detta en vintråd...
Här är visst en till med samma rödvinssmak som jag. Om man gillar Amarone och Ripassoviner, gillar man troligtvis också Ca' Marrone. Det är appassimentometoden som är den gemensamma nämnaren. Det där är Italienarna duktiga på!Åh vin,
Tommasis ripasso har länge varit bordsvinet, men nu har det fått sig en konkurrent i
Ca´Marrone ett ekologiskt 99 kronors fynd för oss som gillar fylliga viner med mycket karaktär.
Annars är några favoriter
Alles Verloren Tinta Barrocka
Baron del ley rioja, även om jag tycker att de senare årgångarna har blivit lite sämre (och framförallt har vinet blivit dyrare)
Till höstlamm och tända ljus är aldrig en riktigt god Amarrone fel.
Nu till sommaren kan jag gärna ta något från Cotes Du Rhone (ursäkta min franska ids inte googla korrekt stavning )
Tidigare drack vi mycket pinotageviner men jag tycker att det blivit svårt att hitta bra flaskor på systemet nu för tiden.
En kall Rosé njuts gärna ute i solen,
jag är ingen vitvinsdrickare, men om det krävs så föredrar jag något från Alscace eller en Chablis,
Dricker gärna en IPA som sällskap under matlagning och där vill jag tipsa om Röbäck från Westerbottensbryggerier, eller Session Pale Ale från Oppigård (finns som folköl!) Fast nu var detta en vintråd...
Låt mig presentera det godaste, mest prisvärda samt även ekologiska röda vinet i världshistorien:
Ja det funkar
Generellt skulle jag säga att Malbec, Primitivo (=Zinfandel) och Refosco brukar vara runda, ganska söta druvor som kan passa att dricka bara som de är.Någon som har tips på ett lättdrucket rött vin?
Vad brukar ni dricka för rött vin när ni inte äter det till mat?
Generellt skulle jag säga att Malbec, Primitivo (=Zinfandel) och Refosco brukar vara runda, ganska söta druvor som kan passa att dricka bara som de är.
Mina personliga favoriter (av det som finns på systemet) är I Castei Appasimento 2015 eller Masi Modello delle Venezie 2015.