Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
OBS: This feature may not be available in some browsers.
Det med att hoven sätts ner först på ena sidan- har jag oxå hört som argument- att det påfrestar.Jag rider själv skänkelvikning. Då jag diskuterat det med AR-ryttare har det hetat att skolorna kan vara lösgjörande och de är dessutom samlande. Så man ser inget behov av skänkelvikningen. Någon har sagt att man inte vill lära in hästen att trampa förbi maximal belastning. Då kan jag tycka att hästen ska ju gå där vi säger. Säger vi sidvärts så är det det. Säger vi belastning är det det. Man måste ju kunna styra och rida alla kroppsdelar. Det kommer för mig innan samling.
Det jag själv kan se som ett problem med skänkelvikningen är att hästens ben när de korsar är sneda i förhållande mot marken. Så även hoven i luften. När den väl tar mark måste hoven sättas i med full kontakt iom att den är platt och inte kan rulla över. Då blir det viss påfrestning i kotan. Hästen rullar sedan över till andra sidan innan benet släpper. Och all den rörelsen sker i kotan. Det är en rörelse jag funderar på om den är nyttig för hästens kota.
Jag hörde någon säga något om att de trodde man tagit bort skänkelvikningen i tyska programmen. Vet inte huruvida det stämmer eller ej. Har inte möjlighet att kolla det iom att jag inte pratar tyska. Annars borde det ganska snabbt gå att kolla. Och har de gjort det borde det betyda ngt.
Tyvärr har vi i den akademiska världen fått en definition av skänkelvikning liktydig med "att rida fel". Likadant hör jag många som tycker illa om skänkelvikningen eftersom mången rider den så galet. Det är ju dock knappast skänkelvikningens fel att folk inte vet hur en skänkelvikning bör ridas.
Och här är ett citat från Immer: http://www.bukefalos.com/f/showthread.php?p=13582215&highlight=sk%E4nkelvikning#post13582215
Hon har hört samma sak, att skänkelvikning inte är till gagn. Från hästens mun, så att säga.