Sv: Varför inte dela lika på föräldraledigheten???
Och har också skrivit att vårt uttag av FP inte speglar tiden hemma.
Men även om jag förstår så tycker jag att värdet av 50%-50% ur samhälls- och jämställdhets-synpunkt är såpass viktiga att man får sätta det enskilda familje-perspektivet åt sidan.
Exakt.
Det handlar om vad samhället sänder för signaler och hur man värderar kvinnor resp män som föräldrar.
Hos oss skulle en kvotering vara skitdum för vi skulle förlora mkt på det. Det är BARA jag som tar ut fp eftersom han ingen har. Ändå är det han som varit hemma mest, vi har levt på min fp allihop.
Men systemet kommer ju inte över en natt.
Vet man förutsättningarna när man planerar barn kan man ju anpassa sig till det.
Hur mycket jag själv än förlorar i plånboken så är det peanuts jämfört vad mina barn förlorar på att växa upp i ett ojämlikt samhälle.
Ska samhället jämställa pappors rättigheter med mammors BEHÖVS ett kraftigt skydd för papporna och en ekonomisk styrning som dessutom kan hjälpa till att jämställa könen på arbetsmarknaden.
HUR kan det vara så kontroversiellt att om det finns en viss subventionerad bonus från samhället att kvittera ut när man får barn - att den ska vara knuten LIKA MYCKET till varje förälder ??
Självklart får alla göra som de vill sen.
Men de signaler samhället sänder ut på vad som ska subventioneras måste vara att män och kvinnor har lika rätt till barnbonus och är lika "farliga" på arbetsmarknaden ut fp-synpunkt.
Det förbjuder ju ingen att leva efter konservativ modell men jag vill inte betala den med skattemedel.
Observera att jag är så rabiat för att jag har SÖNER.
Det är männen som är de mest diskriminerade i den här frågan.
Kvinnor får mindre pengar och mindre pension. Visst det stinker. (kvinnor i mitt yrke tjänar 8000 kr/mån mindre än män och den ENDA skillnaden är barnledigheten)
Män däremot får mindre tillgång till sina barn.