Ja, och jag dubblar mängden smör.
Hmmm, det bullreceptet jag följer är:
50g smör (smält) och 2dl mjölk som blandas och värms till 37 grader ihop.
1/2 pkt jäst för söta degar
1/2 dl socker
1 krm salt
4-6 dl vetemjöl (här brukar jag sällan mäta upp utan går på känsla, häller i, blandar, degen ska släppa bunken)
Fyllning
25 g smör
2 msk socker
1 tsk kanel/kardemumma
Brukar dock dubbla eller till och med tredubbla fyllningen.
sedan ägg som penslas på och sist pärlsocker
Först en jäsning i bunken 10 min under bakduk.
Delar degen två bitar och kavlar ut, på med fyllningen rulla ihop och gör bullar, bullarna läggs på bakplåt med bakplåtspapper och får sen stå på en varm och dragfri plats under bakduk i 20 min.
Ugnen står på 225-250 grader brukar köra med över och undervärme ej fläkt.
Sedan bakas de mitt i ugnen 5-8 minuter och sedan hälls de över till ett galler och får vila under bakduk tills de svalnat tillräckligt för att hantera.
Brukar frysa ner dom, då jag oftast gör större sats, går att värma torra bullar i micron med hjälp av några få droppar vatten, som sprätts på dom, dock ej lång stund i micron. Blir nästan som nybakta då. Har provat och testat mig fram till hur många droppar vatten och hur lång tid i micron och vilken "temp" på micron osv.
